Fagforbund: Rådne arbejdsforhold hos udskældt ande-fabrik

- Jeg vil ikke have nogen overenskomst. Jeg har ingenting at bruge en overenskomst til, siger Martin Daasbjerg, der er ejer af Dansk And i Struer
- Vores medlemmer har arbejdet under umenneskelige forhold, siger Steen Hartmann, formand for NNF Midt Vestjylland til TV MIDTVEST.
- Vores medlemmer har arbejdet under umenneskelige forhold, siger Steen Hartmann, formand for NNF Midt Vestjylland til TV MIDTVEST. Foto: Scanpix/arkiv

Problemerne hober sig op for Dansk And i Struer. Fagforeningen NNF kritiserer nu i skarpe vendinger de ansattes arbejdsforhold.

Søndag valgte Dansk And at tilbagekalde store dele af produktionen fra december måned. I dag kritiserer flere LO-forbund Dansk And for at lade de ansatte arbejde uden overenskomst og under stærkt kritisable forhold.

- Vores medlemmer har arbejdet under umenneskelige forhold, siger Steen Hartmann, formand for Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland til TV MIDTVEST.

Han peger blandt andet på meget lange arbejdsdage, ingen pauser og fyresedler skrevet under af medarbejderne selv. Dertil kommer, at produktionen på virksomheden har været standset i flere omgange, hvor medarbejderne er blevet sagt op uden forudgående varsel, fortæller Steen Hartmann.

Fagforeningsformanden opfordrer nu indehaver Martin Daasbjerg til at få tegnet overenskomst og få bragt arbejdsforholdene i orden.

Vil ikke tegne overenskomst

Martin Daasbjerg afviser over for TV MIDTVEST at ville tegne overenskomst.

- Jeg vil ikke have nogen overenskomst. Jeg har ingenting at bruge en overenskomst til, siger Martin Daasbjerg, der er ejer af Dansk And i Struer og fortsætter:

- Jeg har ingen problemer med, at der er medarbejdere, der er organiserede. Om folk vil være medlem af 3F, eller hvad de vil, må de selv om. Men jeg skal ikke underlægges noget fagforeningstyranni.

Fire fagforbund under LO - Dansk Metal, HK, Dansk EL Forbund og 3F - har rettet henvendelse til Dansk And for en måned siden. De vil have en overenskomst med virksomheden, oplyser næstformand i 3F Holstebro, Kurt Kristian Nielsen til TV MIDTVEST.

Men Martin Daasbjerg afviser, at der skulle være dårlige arbejdsforhold for de ansatte.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.