Fagboss om Løkkes tale: Man får lyst til at skrige ind i skærmen
Har du glemt lønmodtagerne, hr. Statsminister? spørger 3F-formand, Per Christensen. Foto: Scanpix / arkiv
Du glemte lønmodtagerne, Løkke, lyder det fra 3F-formand.

Både flygtninge, EU og terror blev nævnt, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fredag aften holdt den traditionelle nytårstale.

Men hvad med lønmodtagerne? Dem savner Per Christensen, som er formand for fagforbundet 3F, fokus på.

- Oven på en skæv finanslov, hvor især børnefamilier og andre borgere, der er afhængig af god offentlig service, må opleve store besparelser, havde det været på plads at fokusere på lønmodtagerne. Det er nedslående, at hver gang denne regering har lønmodtagerne på dagsordenen handler det om nedskæringer.

Nedskæringer på arbejdsmarkedsuddannelserne, på Arbejdstilsynet og på ydelser, hvis man har brug for hjælp, skriver fagbossen fra sin offentlige Facebook-profil.

Hvad med helt almindelige danskere?

- Man får næsten lyst til at skrige ind i skærmen: Der findes andre interesser end dansk landbrug og lavere skat for dem, der har mest. Hvad med helt almindelige danskere, Hr. statsminister? fortsætter han.

Per Christensen efterlyser bud på, hvordan vi får de sidste ledige med, og hvordan lønmodtagere med hårdt fysisk arbejde kan holde til pensionsalderen, ligesom han også gerne vil drøfte, hvordan flygtninge kommer ind på arbejdsmarkedet.

- Men jeg vil gerne understrege, at det bliver uden indslusningsløn. Vi siger velkommen til det danske arbejdsmarked, men et klart nej til social dumping. Og jeg godt advare imod at tro, at sådanne drøftelser kan føre til noget på et bagtæppe af skattelettelser til dem, der har mest. Det er på tide at rette fokus på LO-arbejderne, som mere end nogen anden gruppe har holdt tilbage, slutter han.

Nok er nok

Opdateringen er indtil videre blevet delt over 180 gange på Facebook og høstet over 1.000 "synes godt om".

Den har også medført en del kommentarer på Per Christensens Facebook-side.

- Er det året hvor lønmodtagerne/FTPerne/Kontanthjælpsmodtagerne står sammen og rejser sig og siger NOK er NOK og nedlægger arbejdet og laver generalstrejke mod systemet? For det er sgu snart på tide, at vi gør det samme som vi har set sydpå, skriver Kurt Z. Larsen for eksempel.

- Hvilken forskel er der på indslusningløn, løntilskud, arbejdspraktik, flexjob osv. Hvorfor er indslusningløn social dumping og det andet ikke? vil Rene Dige til gengæld vide.

- Og han glemte også os offentligt ansatte, som passer og underviser børnene, gør de syge raske og passer på dem, der ikke kan tage vare på sig selv, kommenterer Kirsten Rask.