Færre grænsekontroller forventes i Hyllie

- svensk politi skal overvåge flere steder

Indholdstilbud fra Øresund News distribueret af Ritzau.

INFO: Anvendelse af Ritzaus ekstratjeneste og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.

**** RITZAU EKSTRA ****

Øresundsbrons betalingsstation er stadig den primære prioritet for grænsepolitiet i Skåne, men andre steder i regionen forventes antallet af grænsekontroller at falde, når antallet af kontrolsteder udvides med flere havne i Sydsverige samt Malmö Airport.

– Målet er at bibeholde alle kontrolpladser, men muligvis bliver det ikke med den højeste tilstedeværelse. Når vi har får et større mandat fra Regeringen og Riksdagen må vi fordele ressourcerne derefter, siger Ewa-Gun Westford, pressetalsperson hos Polisregion Syd, til News Øresund.

Anledningen til at grænsekontrollen udvides til yderligere syv havne og fem lufthavne i det sydlige og centrale Sverige, er ifølge politiet, at trusselsbilledet har ændret sig. Beslutningen blev taget af politiet i starten af sommeren, eftersom de har fået et udvidet mandat af regeringen, ifølge en pressemeddelelse ”med formålet at kunne differentiere mellem rejsende, asylsøgere, migranter samt potentielle terrorister og andre kriminelle”.

I sommerperioden har de eksisterende grænsekontroller været mindre frekvente og overvågningen af lufthavnen i Sturup og de nye havne i Polisregion syd – Ystad, Karlshamn og Karlskrona – er ikke kommet i gang endnu.

– Vi er stadig i en situation, hvor vi gisper efter vejret ovenpå ferieperioden, og man er desuden i gang med at rekruttere en ny chef til grænsepolitiet i Region syd. Vi venter på, at sommeren er forbi, og en ny chef skal starte, og derefter skal vi have i balance i arbejdet, siger Ewa-Gun Westford.

(News Øresund – Anna Palmehag)

http://www.newsoresund.dk/faerre-graensekontroller-forventes-i-hyllie-naar-svensk-politi-skal-overvaage-flere-steder/

Redaktionel kontakt:

Redaktionen News Øresund

tlf.: +46 (0)40 30 56 30

e-mail: redaktion@newsoresund.org

Øresund News