Fængselsfolk har stemt om OK18: Syv ud af ti stemte ja

Kim Østerbye er formand for de 3.500 medlemmer af Fængselsforbundet, der med et stort flertal har stemt ja til den nye aftale i staten. (Foto: Foto: Nicolai Perjeci )

Landets fængselsbetjente har stemt ja til deres nye overenskomst.

Det første resultat af afstemningen om de offentligt ansattes nye overenskomster er nu tikket ind. Et klart flertal på 69 procent af de stemmeberettigede medlemmer af Fængselsforbundet har sagt ja til den nye aftale i staten, der indeholder en samlet løkonomisk ramme på 8,1 procent over tre år.

42 procent af medlemmerne valgte at bruge deres stemme. 

Formanden for de 3.500 medlemmer af Fængselsforbundet, Kim Østerbye, glæder sig over resultatet, som han ser som 'et signal fra medlemmerne om et berettiget krav om mere i lønposen'.

- Kriminalforsorgen har været fedtet med lønstigninger, men vi vil holde dem op på, at der skal afsættes midler til ny løn (penge til fordeling efter nærmere aftalte kriterier, red.), og de skal bruges til varige lønstigninger, siger Kim Østerbye.

Medlemmerne af flere hundrede fagforbund har i de seneste uger kunnet stemme om de nye overenskomster for ansatte i staten, kommuner og regioner. I løbet af mandagen bliver resultaterne offentliggjort. Flere fagforbund har meldt om rekordstor interesse for at stemme.

Stemmerne fra Fængselsforbundet indgår i et større regnskab, for de statsansatte stemmer i fire grupper - er der nej i blot en af dem, falder forliget til jorden, og de varslede strejker kan bryde ud 11. juni. På et kommunale og regionale stemmes der forbund for forbund.

På forhånd er der stor interesse for resultatet af afstemningen blandt lærerne, som ikke fik den arbejdstidsaftale med Kommunernes Landsforening, som de håbede på. 

Spørgsmålet om arbejdstiden blev i stedet parkeret i en kommission, der skal komme med bud på, hvordan en aftale kan skrues sammen.