Fængselsansatte jubler over knivlovsforslag

Kriminalforsorgsforeningen mener, at ny knivlov signalerer, at knive i nattelivet er et "no go".
Kriminalforsorgsforeningen mener, at ny knivlov signalerer, at knive i nattelivet er et "no go".
Kriminalforsorgsforeningen mener, at ny knivlov signalerer, at knive i nattelivet er et "no go". Foto: Colourbox/Free

Ved første øjekast ser regeringens forslag til en ny knivlov fornuftigt og gennemtænkt ud.

Sådan lyder det fra John Hatting, formand for Kriminalforsorgsforeningen, som er en forening for de civilt ansatte i kriminalforsorgen.

Ifølge Berlingske vil regeringen forsøge at rydde op i de komplicerede regler på knivområdet, således at lystfiskeren eller andre ikke længere skal være bekymrede for at få bøder, hvis de stoppes af politiet.

- Det her lovforslag virker så velformuleret, at jeg kun kan se, at den vil nyde stor opbakning. Almindelige danskere er jo tidligere blevet kriminaliseret med knivloven, og det forsøger man at gøre op med her, siger John Hatting.

Regeringen lægger ifølge Berlingske også op til, at hvis man som tidligere dømt for vold eller trusler om vold fremover bliver stoppet med en kniv i nattelivet, kan man se frem til 40 dages ubetinget fængsel mod tidligere syv dage.

- Det er en skarp måde at signalere, at knive i nattelivet er et "no go", siger formanden, der alligevel også kalder det lovforslagets svage side.

- Det er klart, at det er en skærpelse. Man kan jo sige, at hvis politiet har en formodning om, at man er ude i et slet ærinde, og man får en bøde, kan man sige, at loven måske er lidt tvivlsom, hvad angår retssikkerheden, siger han.

- Man tillægger så folk noget, uden det nødvendigvis har noget på sig. Men jeg tror ikke, det bliver et stort problem, for det må bero på den enkelte vurdering.

Ifølge Berlingske bakker resten af blå blok op om forslaget, mens også Socialdemokraterne er positivt indstillet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.