Europæiske flyselskaber lukker ruter til Teheran

FILES-FRANCE-ECONOMY-TRANSPORT-AVIATION (Foto: Joel Saget/arkiv/Ritzau Scanpix)

I september flyver British Airways og Air France de sidste ture til Teheran, efter USA genindførte sanktioner.

Air France og British Airways flyver i september de sidste ture til den iranske hovedstad, Teheran, inden selskabernes ruter fra Frankrig og Storbritannien til Teheran bliver lukket.

Begge selskaber oplyser, at ruten ikke længere er økonomisk rentabel.

Nedlæggelsen af ruterne kommer, efter at USA tidligere i august genindførte sanktioner mod Iran.

British Airways oplyser, at nedlæggelsen af ruten til Teheran ikke er relateret til USA's sanktioner.

De amerikanske sanktioner har fået flere udenlandske virksomheder til at afvikle deres engagement i Iran. Mange har trukket sig helt ud.

Air France nævner ikke direkte, om afgørelsen om at sløjfe flyvninger til Teheran er truffet som følge af USA's sanktioner mod Iran. Selskabet begrunder det med, at ruten ikke længere er "kommercielt levedygtig".

På forhånd havde Air France skåret antallet af flyvninger fra Paris til Teheran ned fra tre om ugen til en enkelt om ugen, oplyser selskabets kommunikationsafdeling.

Også det hollandske KLM meddelte i sidste måned, at det indstiller flyvningerne til Teheran på grund af "negative resultater og økonomiske udsigter".

British Airways genoptog de direkte flyvninger fra London til Teheran i 2016, året efter, at USA, Rusland, Kina, Storbritannien, Frankrig, Tyskland og EU indgik en historisk atomaftale med Iran.

I maj trak den amerikanske præsident, Donald Trump, USA ud af aftalen.

Sidste British Airways-flyvning fra London til Teheran bliver 22. september, mens Air France indstiller flyvningerne fra Paris til Teheran den 18. september.

/ritzau/Reuters

/ritzau/Reuters