Europæisk land kåret til årets land
- Før Macron dukkede op, virkede det, som om Frankrig var umulig at reformere. Vælgerne havde valget mellem økonomisk stagnation og fremmedfrygt, skriver nyhedsmagasinet The Economist, der har kåret Frankrig som "Årets Land". Foto: Pool/arkiv/Reuters
- I 2017 trodsede Frankrig alle forventninger, skriver nyhedsmagasin i en hyldest til præsident Macron.

Nyhedsmagasinet The Economist kårer Frankrig til "årets land". Det britiske magasins redaktion hædrer præsident Emmanuel Macron som en leder, der har slået et vigtigt slag for åbne samfund og reformer.

The Economist skriver, at kampen mellom åbne og lukkede visioner for et samfund var den vigtigste i verden i 2017. Macron har vundet over dem, som ville hæve vindebroerne.

- I 2017 trodsede Frankrig alle forventninger, skriver det London-baserede nyhedsmagasin i en lederartikel.

- Centrumpolitikeren Macron førte en vellykket præsidentvalgkamp - uden støtte fra noget traditionelt parti - hvorefter han har styrket sin bevægelse La République en marche! (Republikken fremad!) ved valget til Nationalforsamlingen.

The Economist peger også på, at Macron har fået gennemført fornuftige reformer - blandt andet i et opgør med strenge regler og love, som har hæmmet det franske arbejdsmarked.

- Før Macron dukkede op, virkede det, som om Frankrig var umulig at reformere. Vælgerne havde valget mellem økonomisk stagnation og fremmedfrygt, skriver nyhedsmagasinet.

- I 2017 overgik Frankrig alle forventninger, skriver The Economist på lederplads.

- Macron førte valgkamp for et Frankrig, der er åbent for mennesker, varer og idéer fra udlandet, og for social forandring hjemme.

Titlen "årets land" har været givet siden 2013. Den går til en stat, som har gjort verden lysere i årets løb.

The Economist siger, at andre lande, som var i spil, var Sydkorea og Argentina for gennemgribende reformer samt Bangladesh, fordi landet har taget imod mange rohingya-flygtninge fra Myanmar.

/ritzau/AFP