Erik Veje til tops: Vi mangler at måle os mod de store

Århus Håndbold topper 888 Ligaen efter stærk sæsonstart, men træner Erik Veje Rasmussen maner til besindighed.
Erik Veje Rasmussen og Århus Håndbold slog tirsdag HC Midtjylland på udebane.
Erik Veje Rasmussen og Århus Håndbold slog tirsdag HC Midtjylland på udebane. Foto: Claus Fisker / Arkiv/Scanpix

Århus Håndbold og træner Erik Veje Rasmussen har fået en forrygende start på sæsonen med fire sejre i de fem første kampe i herrernes bedste håndboldrække.

Aarhusianerne deler sammen med Skjern førstepladsen i 888 Ligaen efter tirsdagens sejr på 30-26 ude over HC Midtjylland.

- Lige i øjeblikket er vi rigtig stærke, og mange ting fungerer for os.

- Men det er ikke til at vide, hvordan det ser ud om en uge eller 14 dage, siger Erik Veje Rasmussen.

- Vi mangler endnu at møde de hold, som forventes at være nummer et, to, tre og fire i ligaen. Vi er meget tilfredse med vores åbning, men det er ikke sådan, at vi tror, at træerne vokser ind i himlen, siger Århus-træneren.

Aarhusianerne mangler fortsat at møde hold som Aalborg, Bjerringbro-Silkeborg, Skjern, TTH Holstebro og GOG.

I sidste sæson var Aarhus-holdet ikke blandt de otte mandskaber, der indløste billet til slutspillet. Det kan måske ændre sig i denne sæson.

I tirsdagens topopgør ude mod HC Midtjylland slog gæsterne et hul, så stillingen ved pausen var 18-12. Forspringet nåede i løbet af anden halvleg op på ti mål, før de midtjyske værter fik pyntet på resultatet.

- I anden halvleg prøvede vi at fordele ressourcerne lidt mere. Kampen var allerede afgjort ved pausen. Det var en suveræn indsats i forsvar og angreb, mener Erik Veje Rasmussen.

HC Midtjylland-træner, Morten Secher, er ikke tilfreds med forsvaret i tirsdagens nederlag.

- Vi var slet ikke med i de første 30 minutter forsvarsmæssigt, konstaterer Secher.

- Vi må også løfte på kasketten for Anders Krag Martinusen, der drev gæk med os. Det hele blev usikkert, og pludselig begyndte vi at finde på nye ting i stedet for at bruge vores vanlige forsvarsspil.

- I forhold til kampens udvikling kan vi gå herfra med forholdsvist oprejst pande. Det kunne være endt grimt, mener han.

HC Midtjylland åbnede sæsonen med tre sejre, men holdet har nu tabt de seneste to kampe. I sidste uge tabte midtjyderne 26-29 på udebane til TTH Holstebro.

Morten Secher er trods de to nederlag fortrøstningsfuld, når han kigger fremad.

- Helt sikkert. Vi har spillet gode kampe, og det gjorde vi også i perioder mod Holstebro, selv om vi tabte.

- Mod Holstebro havde vi forbandet mange udvisninger og spillede 16 minutter i undertal, hvilket var temaet for den kamp.

- Mod Århus var det forsvarsspillet, der ikke fungerede, og der har vi ellers ikke haft problemer med. Så jeg satser på, at det var en engangsforestilling, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.