Dansk Folkeparti indtager Arbejdermuseet: "Det er nye tider"
Daværende formand Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl indbød i 2007 første gang til debat på Arbejdermuseet. Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
Dansk Folkeparti indbyder til debatmøde på Arbejdermuseet i København. Det er nye tider, siger politisk kommentator.

Dansk Folkeparti rykker tirsdag ind i Arbejdermuseet i København, hvor der er mulighed for at diskutere politik med partiformand Kristian Thulesen Dahl under de gamle, røde faner i festsalen.

Medstifter af Alternativet forlader Folketinget

- Det er et smukt sted, siger partisekretær Poul Lindholm om valget af rammer for debatmødet, der er en del af formandens aktuelle landsturné. 

Det er anden gang, Dansk Folkeparti holder debatmøde i museet i Rømersgade. Da den daværende formand Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl i 2007 første gang indbød til debat, mødte en gruppe unge demonstranter op med bannere og paroler. Ifølge dagbladet Arbejderen var politiet tilstede med hollændervogne og hunde.

- Jeg husker, at en af vores lokale bestyrelsesmedlemmer gik ud for at diskutere med dem. Jeg håber ikke, at de kommer i morgen, siger Poul Lindholm.

Det er politisk kommentator Hans Engells forventning, at de fleste i dag 'vil tage det ret afslappet', at Dansk Folkeparti har lejet sig ind i 'selve kernen af arbejderbevægelsen'. 

- Det er nye tider. Med det tætte samarbejde, der har været imellem Thulesen og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kan DF ikke blive bedømt som en klassefjende. Tværtimod har Dansk Folkeparti på mange områder placeret sig tæt på noget af dét, arbejderklassen har stået for, uden at man af den grund af blevet et rødt parti, siger Hans Engell.

Forud for debatmødet mødes Kristian Thulesen Dahl med en gruppe lokalformænd i mødelokalet 'Stauning'.

-  Jeg tror, at den gamle landsfader ville have rømmet sig lidt, men det er nye tider, griner Hans Engell.

Arbejdermuseets direktør, Søren Bak-Jensen, siger om tirsdagens debatmøde, at 'der er tale om en privat udlejning på linje med andre udlejninger'.