Ena Spottag: Derfor elsker jeg Martha fra 'Badehotellet'
Her ses Ena Spottag med to af de andre køkkenpiger fra første sæson af Badehotellet.  FOTO: Scanpix
Den populære tv-serie Badehotellet er tilbage, og det samme er Vild med dans-vinderen Ena Spottag, som spiller køkkenpigen Martha, en rolle som har lært hende at sætte pris på dansk mad.

Ena Spottag er blevet vild med brunkål og andet godt dansk med, og det kan hun takke sin rolle som køkkenpigen Martha i Badehotellet for, fortæller hun til HER&NU:

- Bare duften af spegepølsen gør da, at jeg tænker "jeg må forbi den gode slagter på vejen hjem". Særligt efter første sæson blev jeg inspireret til at lave klassisk dansk mad, for det er jeg faktisk ikke rigtigt vokset op med. Jeg fik gjort nogle af mine veninder lune på brunkål. Det havde de aldrig troet, men det smager jo vildt godt.

Den 30-årig skuespiller kan fortæller, at alt maden i serien, der vises i aften, mandag, klokken 20 på TV2, er ægte og frisklavet, så det i sig selv er med til at skabe en større madglæde.

Er glad for den gæve Martha

2015 blev året, hvor Ena Spottag for alvor blev kendt af den brede danske befolkning, for med en fin rolle i serien Badehotellet og en vinder-titel fra Vild med dans er hun ikke til at komme udenom. 

Selv kan skuespilleren fortæller, at hun er meget glad for sin rolle i Badehotellet:

- Jeg har altid været glad for at gå i køkkenet, men det at spille Martha har da udfordret mine gastronomiske udfoldelser. Når man lige pludselig står med en hare, som vi gør i dag, så bliver man nysgerrig på nogle nye ting. Og så er jeg rigtig glad for at spille Martha. Hun er følsom og behagelig at være sammen med, og jeg er glad for, at hun ikke er helt så typecastet, som jeg havde frygtet. Det handler ikke kun om, hvad hun spiser, og hun er heller ikke blevet en alt for gæv pige. Det havde været en kliché. Det vigtigt for mig at få lov at vise noget temperament, for det kan jeg også, siger hun til HER&NU.

Se også: