Ena Spottag: Derfor drikker jeg ikke mælk
Ena Spottag drikker ikke mælk, men heldigvis har hun fundet gode erstatninger.  FOTO: Scanpix
Den unge skuespiller elsker mælk og is, men hun har svært ved at tåle det, derfor forsøger hun at undgå mælkeprodukter i sin mad. Men der er få gange, hvor hun alligvel giver efter.

Ena Spottag er vokset op i en familie med fokus på sundhed og helse, og det kommer hende til gode, når hun skal undgå mælk i sin mad.

Vinderne af sidste års 'Vild med dans' er nemlig i den situation, at hendes krop ikke tåler mælkeprodukter særlig godt, fortæller hun til Billed Bladet:

- Jeg kan ikke så godt tåle mælk og is, og jeg elsker det. Men jeg kan jo godt mærke, at jeg får det bedre, når jeg undgår det. Men er jeg på besøg hos nogle venner, og blive tilbudt noget lækker is, så spiser jeg da en portion af og til. Men lige nu har jeg været kaffe og sukkerfri i 14 dage, og så holder jeg mig primært til vegatarisk kost. Jeg er vokset op i en helsefamilie, så jeg er vant til at spise meget grønt, og har aldrig spist særlig meget gris eller oksekød - mere kylling og sådan lidt lettere kød. men jeg elsker en gang imellem at få en burger, og så skal man give sig selv lov til det.

Dét drikker hun i stedet

Ena Spottag er lige nu i gang med en udrensningskur, hvor hun ikke rører sukker og kaffe. Det gør hun, fordi hun snart tager på et yoga- og meditationsretreat i Sri Lanka og gerne vil være i balance.

Men det med at undgå mælk, det er noget hun gør året rundt. Heldigvis findes der mange gode alterntiver til netop mælk, fortæller hun:

- Jeg er vokset op med soyamælk, men nu har jeg også fundet noget mandelmælk, som er rigtig godt - og smager sødt. Og når jeg bliver snacksulten, så laver jeg hjemmelavede bountybar og mandelkager. Det er både sundt og lækkert - og smager meget bedre end en gang for gammelt bland-selv-slik.