En million danskere får mail fra SKAT: Derfor skal du læse den

Bare rolig - der er næppe tale om svindel, hvis du modtager en mail fra SKAT i dag.
SKAT sender i dag en million mails ud til de danskere, der endnu ikke har tjekket deres årsopgørelse.
SKAT sender i dag en million mails ud til de danskere, der endnu ikke har tjekket deres årsopgørelse. Foto: Brian Bergmann / Scanpix Ritzau (arkivfoto)

Har du nogensinde modtaget en mail fra SKAT, der på gebrokken dansk forklarer, at du kan få penge tilbage i skat, hvis du blot trykker på et link og deler dine personlige oplysninger med modtageren?

Hvis ja, så er du langt fra den eneste.

Fup-mails fra hackere plejer at blive sendt ud til danskernes indbakker i disse dage, hvor SKAT sender årsopgørelser ud til millioner af danskere.

Der er dog ingen grund til at ryste på hånden, hvis der i dag dukker en mail op fra SKAT i din digitale postkasse. Sådan lyder budskabet fra Rikke Madsen, der er presseansvarlig hos SKAT, til Ekstra Bladet.

- Vi har undersøgt, hvor mange der ikke har tjekket sin årsopgørelse, og nu sender vi dem en venlig påmindelse, siger hun til avisen.

Rikke Madsen forklarer til Ekstra Bladet, at SKAT aldrig beder om personlige- eller bankoplysninger i deres mails. I den mail, der sendes ud i dag til omkring en million danskere, opfordrer SKAT blot til, at man går ind og tjekke sin årsopgørelse på skat.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.