En indvandrer skal flytte ind i dit hus: 73-årig fik falsk brev fra kommunen
73-årige Ole Ellekær fik sig en forskrækkelse, men heldigvis viste brevet sig at være falsk. Foto: Henning Bagger/Scanpix Ritzau/arkiv
Brevet bliver beskrevet som 'ondsindet' og 'racistisk'.

På grund af regeringens ghettoudspil skal du flytte ud af dit hus og ind i en autocamper. Til gengæld skal der flytte en familie af anden etnisk herkomst flytte ind i stedet.

Så kontant var beskeden i et brev til 73-årige Ole Ellekær fra Odense. Brevet var fra Odense Kommune og så officielt ud med stempel og det hele. Men brevet er falsk, siger både boligselskabet Civica, der er Ole Ellekærs udlejer, og Odense Kommune. Det skriver TV 2 Fyn

Ole Ellekær blev først ked af, at han skulle flytte fra sit hjem gennem de sidste 44 år, men ifølge TV 2 Fyn, er han nu blot rystet over, at man forsøger at bedrage ham.

- Jeg troede, at det var rigtigt. Det er skrevet på papir fra Odense Kommune og skrevet på maskine. Havde det været skrevet i hånden, havde jeg selvfølgelig ikke troet på det. Heldigvis kunne nogle af mine flinke naboer fortælle mig, at det fis og fup, forklarer Ole Ellekær til TV 2 Fyn, der har offentliggjort brevet.

Boligforeningen tager også brevet meget alvorligt og hæfter sig ved en gennemgående racistisk tone i brevet. Blandt andet stod der, at hvis man havde husdyr, skulle de af hensyn til beboerne af anden etnisk herkomst bo på dyreinternat.

- Jeg synes, at det er dybt ondsindet overfor den pågældende beboer og den sag, som vi har gang i forhold til afdelingen. Og så er det dybt bekymrende, at der er en yderst racistisk undertone i brevet, siger Jens Pilholm, der er direktør i boligforeningen Civica, til TV 2 Fyn.

Odense Kommune har nu meldt sagen til politiet.