EL's opsang til Corydon: Luk fagforeninger ind overalt
Finn Sørensen (EL) er begejstret for, at fagforeninger nu får et fast kontor på de tre største metrobyggepladser. 'Lad os gøre det på de større, statslige byggepladser,' siger han. Scanpix
Det er et skridt i den rigtige retning, at Metroselskabet giver fagforeningerne et fast kontor på byggepladserne, så de kan få kontakt med de udenlandske arbejdere. Det mener Enhedslisten, der vil have Bjarne Corydon til at udbrede det gode eksempel.

Social dumping skal til livs herhjemme, og derfor er det positivt, at Metroselskabet nu har givet fagforeningerne et fast kontor på de tre største metrobyggepladser i København.

Det mener Enhedslistens ordfører for social dumping, Finn Sørensen.

- Det styrker deres muligheder for at få kontakt med de udenlandske arbejdere, og oplyse dem om deres rettigheder og fordelene ved at være fagligt organiseret, siger han.

EL: Udvid ideen!

Han rejser nu et forslag om, at alle større, statslige byggeprojekter skal gøre kunsten efter. Det gør han ved at stille et § 20-spørgsmål til Finansminister Bjarne Corydon (S).

- Jeg vil spørge, om han vil udbrede den gode ide til alle større, statslige byggeprojekter, og om han vil tage op med KL og Danske Regioner, om de vil gøre det samme på de byggeprojekter, som de har ansvaret for, siger Finn Sørensen.

Læs også: Sejr! metroselskab bøjer sig for fagforeninger

Det er metrobyggepladserne på de tre største pladser - Tømmergraven, Øster Søgade og Nørrebro Park-byggepladserne - der nu åbner sig op for fagforeningerne.

'Organiseret på fagforeningssiden'

Fra Metroselskabet er årsagen til den pludselige åbning, at fagforeningerne skal have bedre muligheder for at organisere sig.

- I dag er det sådan, at på arbejdsgiversiden er der hundrede procent organisering enten i Dansk Byggeri eller Dansk Industri. Men det er der ikke på fagforeningssiden, siger Louise Høst fra Metroselskabet.

'Knepper dig i røven'

Avisen.dk har tidligere beskrevet arbejdsforholdene på metrobyggerierne.

Blandt andet råbte en utilfreds chef for nylig, at 'jeg får ham der til at kneppe dig i røven, og så bliver du sparket om bord på den næste flyvemaskine' til en ansat.

Læs også: Chef på metroen: "Jeg får ham der til at kneppe dig i røven"

I en anden sag blev en byggeleder vred på en ansat og bankede hans hånd ind i et bræt, så den blev spiddet på et søm.

Læs også: Metro-chef anmeldt for rå vold: Ansat spiddet med søm