Elisabeth på kontanthjælp i 15 år: "Brug for, at der bliver lyttet til en"
"Problemet er tit, at der ikke er penge til den hjælp, man har brug for", siger Elisabeth Rasmussen, der har været på kontanthjælp i 10 år. Foto: Privatfoto
Elisabeth Rasmussen har de seneste år fulgt et ressourceforløb, men pengene kunne være blevet brugt bedre, mener hun.

Elisabeth Rasmussen fra Herning har modtaget kontanthjælp i 15 år, og de seneste to år har hun fulgt et ressourceforløb.

Hun mener ikke, at pengene til hendes ressourceforløb er brugt ordentligt, fortæller DR Midt & Vest.

Hvis man har modtaget kontanthjælp i mere end fem år, så skal man hjælpes tættere på arbejdsmarkedet.

En kvart milliard kroner skal sikre en ekstra indsats, så kontanthjælpsmodtagerne får afklaret deres situation, og bliver hjulpet videre til et ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension.

- Man har brug for, at der bliver lyttet til én. Hvis psykologhjælp kan hjælpe mig, så får jeg pengene til det, i stedet for et nyt kursus med hjælp til at skrive ansøgninger, siger hun.

Elisabeth Rasmussen mener, at tiltaget kan være med til at give folk, der ikke har været på kontanthjælp længe et lille skub ud på arbejdsmarkedet, fortæller hun til Avisen.dk i stedet for, at der skal opretholdes strenge regler.

- Systemet er opbygget på en måde, sådan at der skal overholdes regler. Problemet er tit, at der ikke er penge til den hjælp, man har brug for. Og så har man ikke løst problemet, siger Elisabeth Rasmussen til Avisen.dk

Hun bliver støttet af formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbritt Berlau:

- Kommunalpolitikerne skal forstå, at den gruppe kontanthjælps-modtagere har brug for en helt anden form for hjælp end den traditionelle. Ellers får de aldrig et job, siger Majbritt Berlau.

Herning Kommune, der står for Elisabeth Rasmussens ressourceforløb, har også søgt om del de penge, der er til langtids-klienterne.

- Vi er opmærksomme på, at det kan være helt andre behov, de erfarne kontanthjælpsmodtagere har, siger formanden for beskæftigelsesudvalget i Herning Kommune, John Thomsen (V),