Elektronisk timeout afløser grønt kort i dansk håndbold

Sport
Danmark-Kroatien, Ulrik Wilbek (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Når håndboldkvindernes Final 4-stævne spilles i weekenden, afløser rød timeout-knap det grønne timeout-kort.

Håndboldtrænerne i de danske topklubber får en ny teknologisk løsning, når de ønsker at tage en timeout under kampene.

I stedet for at placere det klassiske grønne kort på dommerbordet skal trænerne fremover trykke på en rød knap, der har forbindelse til tidtagningsanlægget.

Den røde knap tages i brug i denne weekend, hvor kvindernes pokalturnering kulminerer med et Final 4-stævne i Esbjerg. Det oplyser Divisionsforeningen på sin hjemmeside.

- Vi har fået styr på teknik, reglement og procedure omkring den elektroniske team timeout, så vi er glade for at kunne præsentere løsningen i denne weekend, siger direktør Thomas Christensen.

- Timeout-knappen er allerede blevet brugt ved flere slutrunder, og det er også planen, at håndboldtrænere på liga- og 1. divisionsniveau i Danmark skal benytte den røde knap fra næste sæson, fortæller han.

Når trænerne trykker på den røde timeout-knap stopper tiden, og et horn signalerer, at der er anmodet om timeout. En træner kan blot anmode om timeout, når hans eller hendes hold er i boldbesiddelse.

I lørdagens semifinaler ved Final 4-stævnet i Esbjerg mødes Randers HK og Nykøbing Falster i den første kamp, mens Team Esbjerg og Odense Håndbold står over for hinanden i den anden kamp.

Kampene spilles klokken 13.30 og 16.00.

/ritzau/