EL raser: Wonderful Copenhagen hylder svindler-sushi
Det er for galt og må stoppe omgående, at Wonderful Copenhagen promoverer sushikæden Letz Sushi på sin hjemmeside. Det mener Enhedslisten. Colourbox
Det er for galt, at Wonderful Copenhagen promoverer Letz Sushi på sin hjemmeside, når sushikæden for nylig har fået en kæmpebøde for at bruge illegal arbejdskraft i køkkenet. Det mener Enhedslisten.

- Københavns Kommune er til grin.

Så krads i replikken er Ulrik Kohl, der er beskæftigelsesordfører for Enhedslisten i Københavns Kommune.

Han er vred over, at Wonderful Copenhagen, der er en halvoffentlig turistorganisation, promoverer Letz Sushi på deres hjemmeside.

- Når man som kommune vil bekæmpe social dumping, men samtidig støtter markedsføringen for Letz Sushi, der 16 gange i træk bliver knaldet for at bruge illegale arbejdere fra Kina, så er man til grin, siger Ulrik Kohl.

For nylig kunne Fagbladet 3F beskrive, hvordan sushikæden har fået en bøde på 350.000 kroner for at bruge ulovlig arbejdskraft.

På Wonderful Copenhagens hjemmeside står der blandt andet, at Letz Sushi laver 'sund og spændende sushi til overkommelige priser'.

Enhedslisten: Boycut Letz Sushi

Enhedslisten har tidligere opfordret til boykot af den kontroversielle sushikæde efter en talsmand for de ansatte blev fyret på grund af 'grov illoyal adfærd'.

Læs også: Kendt sushi-kæde fyrer medarbejdernes mand

Samtidig mener partiet, at afsløringen af de dårlige arbejdsforhold, skal have konsekvenser for Region Hovedstadens tocifrede milliontilskud til Wonderful Copenhagen.

'Skal ikke reklamere for svindlere'

- Den absurde situation med Letz Sushi understreger blot, at vi skal kræve fokus på sociale klausuler, når vi snart indgår en ny resultatkontrakt med Wonderful Copenhagen, siger Tormod Olsen.

Han er medlem af Region Hovedstadens Forretningsudvalg for Enhedslisten.

- Det giver ingen mening, at vi bruger offentlige penge på at reklamere for svindlere. Det må stoppe omgående, siger Tormod Olsen.