Eksplosion i mine i Kina dræber 11 og efterlader to savnet

Dødelige mineulykker er ikke en sjældenhed i Kina. Billedet her er fra en ulykke i provinsen Sichuan i maj 2013, hvor 27 minearbejdere blev dræbt. (Foto: Foto: Str/arkiv/AFP)

En eksplosion i en kinesisk mine har kostet 11 livet. Desuden er 25 minearbejdere angiveligt fanget i minen.

23 minearbejdere er blevet reddet op i sikkerhed efter at have været fanget i en jernmine i det nordøstlige Kina siden tirsdag.

Det oplyser den kinesiske regering onsdag ifølge nyhedsbureauet AP.

11 minearbejdere blev tirsdag dræbt og ni andre såret i en eksplosion i jernminen.

Redningsarbejdere fra den nærliggende by Benxi har arbejdet hele natten i håbet om at redde de 25 indespærrede arbejdere op fra minen.

Onsdag savnes to minearbejdere fortsat.

Det er ikke oplyst, hvad årsagen til eksplosionen var.

Minen ligger i Liaoning-provinsen, der ligger nord for Nordkorea. Et statskontrolleret konglomerat, som på engelsk hedder China National Coal Group, står for minens drift.

China National Coal Group driver, som navnet antyder, også minedrift efter andet end jern.

Dødelige mineulykker er ikke en sjældenhed i Kina. En gaslækage dræbte i maj sidste år mindst 18 minearbejdere i en kulmine i den centralt placerede provins Hunan. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

17 andre kulminearbejdere blev dræbt, da en mineelevator styrtede ned i en skakt i den nordøstlige Heilongjiang-provins i marts sidste år.

I december 2016 blev mindst 59 minearbejdere dræbt i to eksplosioner i kulminer- den ene dybt inde i Kina og den anden i Heilongjiang-provinsen.

Også i det sydvestlige Kina har der været mineulykker. 33 minearbejdere mistede livet i oktober 2016, og i september samme år var det 18, der mistede livet i den nordvestlige Ningxia-region.

/ritzau/