Ekspert om Bruun: Krudttønde og problemløser
- Klavs er en lille krudttønde, men han rummer så uendeligt mange kvaliteter, lyder skudsmålet på den nye landstræner i kvindehåndbold. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Den tidligere toptræner Leif Mikkelsen vurderer, at Klavs Bruun Jørgensen kan få stor succes som landstræner.

De danske håndboldkvinder og den nyudnævnte landstræner Klavs Bruun Jørgensen er et rigtig godt match.

Det vurderer den tidligere toptræner Leif Mikkelsen, der er direktør for Team Copenhagen.

- Klavs er en lille krudttønde, men han rummer så uendeligt mange kvaliteter.

- Han er en meget offensivt tænkende problemløser. Han venter ikke på, at andre tager initiativet.

- Han tænker også offensivt i hele sin taktiske tilgang, siger Leif Mikkelsen.

Danmark kan meget vel komme til at spille en hel del anderledes end under forgængeren Jan Pytlick, der blev fyret i slutningen af december efter en skuffende ottendeplads ved EM.

- Han tænker anderledes end Pytlick. Det kan være, der kommer helt andre spilletyper ind på holdet nu plus andre måder at spille forsvar og angreb på.

- Vores ungdomslandshold laver pæne resultater, så der er et godt fundament at arbejde ud fra, tilføjer Leif Mikkelsen og kommer ind på Klavs Bruun Jørgensens velkendte temperament.

- Mange taler om, at det kan være et problem, at han har et relativt heftigt temperament, men det er der trænere, der har haft før ham.

- Det er godt, at man har valgt at give ham Søren Herskind som assistenttræner. De har tidligere arbejdet godt sammen i AG København. De er forskellige, og det er en styrke, mener håndboldeksperten.

40-årige Klavs Bruun Jørgensen, der frem til juni fortsætter som herretræner i Team Tvis Holstebro, har tidligere været kritisk over for kvindehåndbolden.

Selv om han for halvandet år siden såede tvivl om, at han nogensinde ville blive kvindetræner, så har han nu ændret holdning.

- Klavs er ikke blevet tvunget til det her. Han har selv sagt ja, og det er det afgørende.

- Han har ikke nogen stor og lang karriere som dametræner, men han har en del international erfaring som spiller og træner, og han vil med sin kompromisløshed tilføre nogle spændende dimensioner, siger Leif Mikkelsen.

Team Copenhagen-direktøren mener, at tidspunktet for et trænerskifte på kvindelandsholdet er fint efter en lang årrække med Jan Pytlick.

- Selv om afskeden med Jan forekom enormt uværdig, så har selv den bedste en udløbsdato. Som træner kan man godt køre lidt småtræt i det.

- Selv om man er i harmoni med sit job, er det ikke sikkert, at man tilfører så meget, som man har gjort. Skiftet skulle komme på et tidspunkt, men det kunne bare godt have været lidt kønnere, siger Leif Mikkelsen.

Klavs Bruun Jørgensen har fået en kontrakt af tre års varighed. Hans første store opgave bliver VM på hjemmebane til december.

/ritzau/