Ekspert: Drop fnidder om radikalisering
Politikere svigter danskerne med politisk fnidder, lyder det fra professor. Foto: HOVE OLESEN PETER/POLFOTO
Politikerne på Christiansborg svigter danskerne ved at strides om plan mod radikalisering, mener professor.

Politikerne på Christiansborg er i gang med at svigte den danske befolkning, når det gælder bekæmpelsen af ekstremisme og radikalisering.

Det siger Mehdi Mozaffari, professor og leder af Center for Forskning i Islamisme og Radikalisering ved Aarhus Universitet, efter at regeringens plan mod radikalisering er strandet på fjerde måned.

Striden - som Jyllands-Posten udfolder fredag - består i, at regeringen vil finansiere planen til omkring 60 millioner kroner med penge fra satspuljen.

Men det kræver alle de øvrige partiers tilsagn - undtagen Enhedslisten - og dermed er det politiske spil gået i gang.

Fredag beskylder regeringen og oppositionen gensidigt hinanden for at være årsag til forsinkelsen, og det er det sidste, der er brug for lige nu, siger Mehdi Mozaffari.

- Terrorangrebet i Paris i sidste uge viser, at vi står i en meget alvorlig situation, og at islamister er parate til alt, siger han.

Derfor er der behov for en fælles front, hvor man lægger alt det med højrefløj og venstrefløj til side og står sammen om at bekæmpe den trussel, der jo er lige stor for alle parter. De gør Danmark en bjørnetjeneste, siger Mehdi Mozaffari.

Regeringens handlingsplan omfatter tiltag som mentorkorps, en hotline og et væld af såkaldte exit-strategier og "styrket samarbejde" mellem myndigheder og borgere.

I sig selv dog ikke noget, der ligefrem imponerer Mehdi Mozaffari.

- Jeg mener, at det på længere sigt kunne være en god idé at overveje sådan noget som et europæisk FBI (forbundspoliti, red.). I dag skal politiet jo tale sammen på kryds og tværs, og det kunne man måske gøre mere effektivt ved at institutionalisere det, siger han.

/ritzau/