Ekspert: Danmark skal passe på Montenegros omstillinger

Sport
Stevan Jovetic og Montenegro besejrede sidste år Danmark i Telia Parken i København. (Foto: Foto: Denis Charlet/AFP)

TV2-ekspert Morten Bisgaard mener, at torsdagens kamp i Podgorica bliver en balancegang for Danmark.

Der er spænding for alle pengene, inden Danmarks fodboldlandshold torsdag aften møder Montenegro på udebane i VM-kvalifikationen i fodbold.

Holdene har begge 16 point og en målscore på 18-7 for otte kampe i gruppe E. Med to kampe tilbage bejler både Montenegro og Danmark til andenpladsen, der kan udløse playoffkampe om en VM-billet.

Morten Bisgaard, der er fodboldekspert på TV2, regner da også med, at det kan blive en tæt affære i Podgorica.

- Vi er klar over, at Montenegro er dygtige på omstillinger, så det bliver en balance for det danske landshold, som i hvert fald ikke skal tabe, men selvfølgelig allerhelst skal vinde og satse.

- Men man skal ikke satse så meget, at man ryger ind i omstillinger. Det klarede Danmark ret flot mod Polen (4-0-sejr i København i september, red.), men jeg forventer en noget mere lige kamp.

- Og det kommer måske til at være tilfældigheder, der afgør, hvilken vej det kommer til at gå, siger Morten Bisgaard.

Den tidligere landsholdsspiller fremhæver især Stevan Jovetic på det montenegrinske landshold.

Monaco-spilleren har lavet syv mål hidtil i VM-kvalifikationen, og han er stjernen på Montenegros hold.

Sidste år overraskede montenegrinerne ved at besejre Danmark 1-0 i København, og det har været medvirkende til at bringe torsdagens hjemmehold med ind i kampen om VM-billetterne.

- Montenegro har gjort det fint. Især i Parken gjorde de det bedre end forventet, men ellers har de taget de point, de skulle. De kom med en god organisation som hold i Parken, siger Morten Bisgaard.

Polen topper gruppe E med 19 point og ligner en favorit til at snuppe førstepladsen, der giver direkte adgang til VM i Rusland næste år.

Kampen mellem Montenegro og Danmark begynder klokken 20.45.

/ritzau/