Ekskæreste smed molotovcocktail ind til familie
En familie i byen Mern på Sjælland fik smidt en molotovcocktail ind i dres entré sent torsdag aften. Arkivfoto Foto: Colourbox/free
Familie kunne selv tilbageholde 18-årig mand, efter at han havde smidt brændende flaske ind i entré.

Torsdag aften udviklede sig dramatisk for en familie i byen Mern mellem Næstved og Vordingborg.

Kort før klokken 23 lød der et brag i entréen, og da familien kom derud, mødte synet af en molotovcocktail dem.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi arbejder på en sag, hvor der er blevet smidt en molotovcocktail ind til en familie. Klokken 22.42 får vi en anmeldelse om, at en ekskæreste til husets datter har smidt en flaske brandbar væske med ild i gennem hoveddøren, siger vagtchef Henrik Carlsen til Ritzau.

- Det er en ung mand på 18 år, der har gjort det. Det lykkes i hvert fald familien at tilbageholde ham, indtil vi kommer frem, siger han.

Manden var tidligere kæreste med familiens 16-årige datter.

- Der var fire personer i huset, da de hører larmen og flasken i entréen. De formår at kaste den brændende flaske ud af huset. Molotovcocktailen nåede ikke at sætte ild til noget i huset, siger Henrik Carlsen.

Den formodede gerningsmand vil blive sigtet for paragraffen om kvalificeret brandstiftelse.

Politiet har tidligt natten til fredag endnu ikke afhørt den 18-årige, så motivet til molotovcocktailen er stadig uvist.

Hans relation til familiens datter indikerer dog, at der kunne være tale om ulykkelig kærlighed. Det ønsker politiet dog hverken at be- eller afkræfte, da det er spekulationer.

/ritzau/