Eks-konge hvirvles ind i faderskabssag
Spaniens tidligere konge Juan Carlos (til venstre) bliver nu hvirvlet ind i en faderskabssag. Foto: Olivier Hoslet/AP
Den spanske højesteret skal undersøge sagsanlæg i forbindelse med en faderskabssag mod eks-kong Juan Carlos.

Spaniens højesteret skal undersøge et sagsanlæg vedrørende en faderskabssag mod Spaniens abdicerede konge, Juan Carlos, siger en retskilde ifølge nyhedsbureauet AFP.

Anmeldelsen kommer fra en belgisk kvinde, siger kilden. Kvinden hævder, at hun er datter af den tidligere spanske konge.

Den 77-årige Juan Carlos meddelte overraskende i sommer, at han ønskede at forlade den spanske trone og overlade den til sin søn, Felipe VI.

Sagen bliver den første imod den tidligere konge, der har mistet sin immunitet, efter han abdicerede i sommeren 2014, men det bliver langt fra Juan Carlos' første kontroversielle sag.

Juan Carlos var upopulær, efter at han til befolkningens store forargelse tog på en overdådig elefantjagt i Botswana i 2012, mens Spanien i stærk recession og på konkursens rand kæmpede med en omfattende arbejdsløshed.

Det spanske kongehus afviser at kommenterer sagen.

De spanske domstole afviser samtidig for anden gang at behandle en sag fra en spansk tjener i 50'erne, der hævder at være søn af den 77-årige Juan Carlos.

Manden har længe hævdet, at Juan Carlos havde en affære med hans mor, før kongen giftede sig med dronning Sofia.

Den spanske tjener og den belgiske kvinde skabte overskrifter i den spanske presse i 2012, da de begge fik udført dna-prøver, der viste, at de med 91 procent sandsynlighed havde en forælder til fælles.

/ritzau/AFP