Eks-atletikstjerner i duel om præsidentpost
To af atletikens største navne, løberen Sebastian Coe og stangspringeren Sergej Bubka, vil begge have præsidentposten i det internationale atletikforbund (IAAF). Foto: colourbox/free
Stangspringeren Sergej Bubka og løberen Sebastian Coe er eneste kandidater til jobbet som præsident i IAAF.

Den nye præsident for det internationale atletikforbund (IAAF) kommer enten til at hedde Sebastian Coe eller Sergej Bubka.

Ukraineren Bubka, der havde verdensrekorden i stangspring i 21 år, har onsdag bekræftet at han stiller op som kandidat ved præsidentvalget til sommer.

- Jeg vil give atletikken noget tilbage, efter alt hvad sporten har givet mig gennem forskellige stadier af mit liv, siger Bubka ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dermed bliver valget en direkte duel mellem to af atletiksportens største navne, eftersom den eneste modkandidat er briten Sebastian Coe, som i 1980'erne vandt guld på 1500-meteren ved OL i både 1980 og 1984.

Bubka eller Coe skal afløse 81-årige Lamine Diack, der træder tilbage efter at have stået i spidsen for forbundet siden 1999.

Begge kandidater har stor sportspolitisk erfaring. Bubka har siddet i IAAF i de seneste 14 år og har været vicepræsident siden 2007, mens Coe stod i spidsen for den komité, der arrangerede OL i London i 2012.

Præsidentvalget vil blive afholdt i forbindelse med IAAF's kongres i Beijing i august.

/ritzau/