Efterlyst: Formodet voldtægtsmand stadig på fri fod
Foto: Colourbox/free
Fyns Politi efterlyser en lyshåret mand, som taler gebrokkent engelsk, for en formodet voldtægt i Glamsbjerg.

En 33-årig kvinde blev i oktober voldtaget på en bænk bag en restaurant i Glamsbjerg på Fyn. For at finde den formodede gerningsmand viser politiet nu offentligheden et billede af manden.

Kvinden havde mødt manden på restaurant Hjørnet, hvor han havde spurgt, om hun ville med ham udenfor for at ryge en cigaret og drikke en øl.

På en bænk skal manden have voldtaget kvinden, som efterfølgende gik hjem og ringede til politiet for at anmelde overgrebet.

Billedet af manden er fra restaurantens overvågningskamera. Ud fra fotomaterialet har kvinden forklaret, at det var ham, hun gik udenfor med, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi.

- Vi har fundet frem til manden ud fra de afhøringer og forklaringer, der har været.

Overgrebet skete på Teglværksvej 7. oktober i tidsrummet mellem klokken 23.00 og 23.50, oplyser politiet.

- Vi har ledt efter manden i et stykke tid. Vi har været ude i området og høre os omkring, men vi har ikke fået de henvendelser i efterforskningen, vi gerne vil have, siger Henrik Justesen.

- Vi går ud med billedet i offentligheden og søger ham nu for at se, om der eventuelt kunne være en arbejdsgiver eller andre, som kan genkende ham, uddyber han.

Manden har kort lyst hår og er i alderen 25 til 40 år. Politiet formoder, at han er østeuropæer, fordi han talte gebrokkent engelsk, og da der er mange østeuropæere i området, fortæller vicepolitiinspektøren.

Som en del af efterforskningen har politiet foretaget nogle undersøgelser, som har givet dem en DNA-profil på den person, som formodentligt har voldtaget kvinden.

- Så må vi se, om matchet stemmer, siger Henrik Justesen om DNA-profilen og billedet af den mand, som den 33-årige kvinde har udpeget på billedet.

/ritzau/