Efterlysning: Snavset mand med "lille ølmave" ville krænke 11-årig pige
Her er politiet på plads i Fælledparken i forbindelse med en anden sag. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix/arkiv
Vi er ikke i tvivl om, at der er tale om et forsøg på et seksuelt overgreb, siger central vagtleder.

En 11-årig pige blev ifølge politiet udsat for en forbrydelse, da hun søndag eftermiddag opholdt sig i Fælledparken i København.

Omkring klokken 13.30 forsøgte en usoigneret mand med langt skæg og handsker tilsyneladende at forgribe sig på pigen.

- Vi er ikke i tvivl om, at der er tale om et forsøg på et seksuelt overgreb. Hun fik gjort modstand, og det var formentlig derfor, at han opgav sit forehavende, siger central vagtleder Jesper Beuschel fra Københavns Politi.

Han ønsker ikke at komme nærmere ind på, præcist hvad manden skal have gjort.

Episoden fandt sted i det hjørne af Fælledparken, der grænser op til henholdsvis Jagtvej og Serridslevvej.

Det er uklart, om forbrydelsen har været synlig fra afstand.

- Det er lidt svært at sige. Der er en høj derude, nogle stier og noget græs. Det er inden for det område, det er sket, siger den centrale vagtleder.

Politiet håber nu på offentlighedens hjælp til at fange gerningsmanden. Han beskrives som 30-40-årig og dansk af udseende.

Han menes at være 170-180 centimeter høj, normal af bygning og med en "lille ølmave". Ifølge politiet var han usoigneret og havde kort hår og langt skæg. En misbrugs- eller hjemløs type, lyder beskrivelsen.

På gerningstidspunktet var han iført en gul jakke med hul på ærmet samt en sort T-shirt, sorte cowboybukser og handsker.

- Der var mange mennesker i parken, så det kan godt være, at der er nogen, som har lagt mærke til gerningsmanden. Vi ved ikke helt, hvordan han har forladt stedet, siger Jesper Beuschel.

Den centrale vagtleder oplyser, at pigen siden episoden har været omgivet af pårørende.

- Det virker, som om det er en gæv pige, siger vagtlederen.

I timerne efter anmeldelsen valgte Københavns Politi at afspærre et større område i Fælledparken, mens efterforskere og hunde undersøgte stedet.

Sidst på eftermiddagen valgte politiet at fortælle, at man efterforskede "en personfarlig forbrydelse", mens der skulle gå yderligere nogle timer, før man ønskede at uddybe forbrydelsens karakter.

/ritzau/