Kaos og VVS-strejke: Nu er forhandlingerne brudt helt sammen

Forhandlingerne på VVS-området er brudt endegyldigt sammen.
Foto: Scanpix/Iris

Det lykkedes ikke at få et gennembrud i forhandlingerne om en ny overenskomst på VVS-området, da Dansk Metal og Blik- og Rørarbejderforbundet søndag igen mødtes med arbejdsgiverne i Tekniq.

Dermed er forhandlingerne på VVS-området endegyldigt brudt sammen, oplyser Blik- og Rørarbejderforbundet på sin hjemmeside.

- Det er rigtig ærgerligt, at vi trods gentagne forsøg ikke lykkedes at forhandle en aftale på plads. Vi gjorde et stort stykke arbejde og strakte os langt for at blive enige om en aftale. Men ingen af løsningsforslagene var nok for Tekniq, og det er årsagen til sammenbruddet, udtaler Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand Max Meyer.

VVS-området bliver nu - lige som i 2012 og 2014 - omfattet af Forligsmandens mæglingsskitse.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Repræsentanter for LO og DA er i dag indkaldt til forhandlinger om det mæglingsforslag, som medlemmerne senere skal stemme om.

I sidste uge kunne Avisen.dk fortælle, at VVS-folk forskellige steder i Danmark valgte at gå i strejke eller til faglig møde mandag og tirsdag. VVS'erne ville bevare et værn mod social dumping, som de frygter er truet.

Værnebestemmelserne har været i VVS'ernes overenskomst siden 1924. De sikrer, at VVS'erne kan forlange et stykke arbejde opmålt og aflønnet i forhold til gældende prislister. Bestemmelserne sikrer, at mestre ikke kan undergrave overenskomsten.

Også en bestemmelse, om at nogle arbejdsgivere kan sende VVS'ere på arbejde i fem ekstra timer om uger, har givet uro blandt nogle VVS'ere. 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.