Efter nulvækst-debat: Ballade hos blå blok

Liberal Alliance advarer mod at lempe nulvækst, som Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen nu ellers åbner for.

Det trækker op til ballade i blå blok, efter Lars Løkke Rasmussen i dagens udgave af Berlingske bløder op for sit partis ellers ufravigelige krav om nulvækst i den offentlige sektor.

Udmeldingen falder nemlig ikke i god jord hos Konservative og Liberal Alliance.

- Tiden er ikke til et øget offentligt forbrug. Tiden er til, at vi prøver at trimme den offentlige sektor, så vi kan forbedre Danmarks konkurrenceevne og dermed blive et rigere land, advarer Simon Emil Ammitzbøll i en skriftlig kommentar.

Liberal Alliance pointerer, at de vil være Venstres liberale samvittighed.

- Lars Løkke sætter os i en position, hvor vi skal stå endnu mere fast som den kommende borgerlige regerings liberale samvittighed. Og den opgave tager vi gerne på os, siger Simon Emil Ammitzbøll.

De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen, skoser også Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, for at lempe sit krav om offentlig nulvækst.

- Offentlig nulvækst er nødvendig, hvis vi skal få vækst i økonomien ved at sænke skatter og afgifter, siger Brian Mikkelsen, som håber på en forklaring fra Løkke.

Han venter en "hård kamp", hvis der bliver borgerligt flertal efter valget, hvor Venstre og Dansk Folkeparti vejer tungere end De Konservative og Liberal Alliance, som meningsmålingerne peger på.

Hos Danske Folkeparti er man anderledes åben overfor udmeldingen.

- Det, synes jeg, er positivt, fordi det klart vil gøre det nemmere for os at finde enighed efter et folketingsvalg. Det er glædeligt, at de (Venstre, red.) modererer sig og kommer os i møde, som synes, at der skal være plads til en beskeden realvækst, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til Berlingske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.