Efter lang kamp: Nu får Ulla sin førtidspension
Ulla Astrup har efter flere års kamp fået tildelt sin førtidspension. Foto: Morten Stricker / Ritzau Scanpix
Parkinsonramte Ulla Astrup har endelig fået tildelt førtidspension.

Kampen for førtidspension er endelig blevet vundet af Ulla Astrup og hendes mand Erling. Det skriver TV Midtvest.

Ægteparrets partsrepræsentant bekræfter over for TV Midtvest, at Ulla Astrup får sin førtidspension fra 1. maj.

Læs også: Parkinson-ramte Ulla nægtes førtidspension: "Vores liv er slået i stykker"

Avisen.dk har tidligere dækket Ulla Astrups sag, der også omhandler stor kritik af Struer Kommune for ikke at tildele den meget syge kvinde førtidspension. Tilbage i september 2017 fik hun afslag fra kommunen om at få førtidspension. Dengang lød konklusionen, at hendes arbejdsevne var på halvanden time to gange om ugen med tre pauser undervejs, hvilket ikke kunne danne grundlag for at få førtidspension.

Læs også:Skæv ryg og Parkinsons: Nu har Ulla Astrup fået afslag på førtidspension

Ulla Astrup har en skæv ryg, der er forårsaget af knoglesygdommen skoliose. Hun kan ikke rette sit hoved op, så hendes hage hviler på brystet. I sidste måned fik sagen om Ulla Astrup ny næring i offentligheden, da TV2 sendte dokumentarudsendelsen "Drømmen om førtidspension".

Læs også:Debat efter TV 2-dokumentar: "Hvem har fortjent at få førtidspension?"

Efterfølgende valgte Kommunaldirektøren i Struer Kommune, Mads Gammelmark, at tage bladet fra munden om Ulla Astrups sag.

- Jeg vil bare sige, at vi ikke er et øjeblik i tvivl om det: Ulla vil få førtidspension på et tidspunkt. Men derfor skal sagen stadig være korrekt belyst, før vi kan træffe en afgørelse, sagde han til Avisen.dk.

Læs også:Kommunaldirektør i opsigtsvækkende udmelding: "Ulla vil få førtidspension"

Selvom det nu er godt for Ulla Astrup at have fået tildelt førtidspension, udtrykker Erling Astrup medfølelse med de mange, der endnu ikke har vundet denne kamp.

- Du skal ikke misforstå. Vi er ikke kede af, at Ulla får pension, men der er mange andre i samme situation, siger Erling Astrup til TV Midtvest.