Efter kæmpe shitstorm: Dagplejers skæbne afgjort
Et billede af fem dagplejebørn, der tilsyneladende stod alene på en trafikeret vej, gik i går viralt på Facebook. Modelfoto: Iris
En shitstorm på Facebook fik i går Haderslev Kommune til at fritstille en dagplejer fra sit job. Nu er sagen blevet undersøgt og hendes skæbne afgjort.

En shitstorm på Facebook fik i går Haderslev Kommune til at fritstille en dagplejer fra sit arbejde.

Nu kan kommunen så meddele på sin Facebook-side, at dagplejeren er tilbage på jobbet fra på mandag.

Miseren startede, da en borger delte en billede af fem dagplejebørn, der tilsyneladende stod alene foran en butik, mens dagplejeren var inde for at handle. Det fik i første omgang mange til at vende deres vrede mod den pågældende dagplejer, og opslaget gik hurtigt viralt på Facebook. Efterfølgende stod flere vidner dog frem og støttede dagplejeren. Blandt andet fortalte butiksejren, at hun ekspederede dagplejeren i døren, så hun netop ikke skulle gå for langt væk fra børnene. 

Derfor vendte Facebook-stemningen, og flere rettede deres vrede mod den mand, der i første omgang havde delt billedet uden at undersøge sagen nærmere.

Det var dette billede, der satte gang i hele miseren. Foto: Privat/Facebook

Nu har kommunen så undersøgt sagen, og dagplejeren kan altså vende tilbage på job efter weekenden.

- Vi har talt med både vores dagplejer og en række af de personer, der har været tæt på situationen, og fået den grundigt belyst. Det er vores vurdering, at der har ikke været fare for børnene i situationen. Vi har på baggrund af en samlet vurdering besluttet, at dagplejeren genoptager sit arbejde på mandag, skriver kommunen blandt andet på sin Facebook-side.

I går blev en historie om nogle dagplejebørn, der blev set uden for en butik, delt på Facebook. Derfor vælger vi også at...

Opslået af Haderslev Kommune på 5. februar 2016