Efter fyringsrunde: Skofirma med værste vækst i syv år
Nike-aktien er faldet med fire procent efter regnskabet fra første kvartal. Foto: Justin Sullivan/AFP
Nike sælger ni procent mere i Kina, samtidig med at deres regnskab viser markant nedgang i overskud.

Verdens største skoproducent, Nike, havde et overskud i første regnskabskvartal på 950 millioner dollar.

Dermed falder overskuddet i Nike med 23,9 procent. Væksten i Nike er den dårligste i syv år, hvilket fik selskabets aktiekurs til at falde med fire procent, efter at markedet lukkede tirsdag.

Selv om tallene umiddelbart indikerer, at Nike skulle være i problemer, så er analytikerne positive, da det faldende overskud var ventet.

Det faldende overskud skal ses i lyset af, at Nike har nedbragt en række omkostninger, der koster penge i første kvartal.

Selskabet oplyste i juni, at det ville afskedige to procent af de ansatte. På samme måde ville Nike fjerne hver fjerde skomodel for at strømline produkterne i en stigende konkurrence.

Det er især selskaberne Adidas og Puma, der presser Nike.

Samtidig med at overskuddet er faldende, så er der positive signaler fra det kinesiske marked, der er Nikes tredje største. Her er omsætningen steget med ni procent.

Omsætningen i Nikes største marked, det nordamerikanske, faldt med tre procent.

Omsætningen i selskabet er noget nær status quo.

Nike havde en omsætning på 9,07 milliarder dollar i årets første kvartal. Det skal ses i lyset af en omsætning på 9,06 milliarder året før.

Selv om overskuddet er dårligere end i samme periode sidste år, så overgår det forventningerne hos analytikerne.

Forud for regnskabet havde analytikerne forventet, at Nike ville tjene 48 cent per aktie. Nike tjente 57 cent per aktie.

/ritzau/Reuters