Efter fund af babylig: Her er trøjen barnet var svøbt i

Krimi
Et spædbarn, der blev fundet delvist begravet i Glostrup mandag, var svøbt i denne hættetrøje. Politiet vil meget gerne høre fra folk, som genkender den. (Foto: Foto: Politifoto/Free)

Politiet håber, at nogen kan genkende den trøje, som et dødt spædbarn mandag blev fundet i.

Det spædbarn, som mandag blev fundet delvist nedgravet i et grønt område ved Brinken i Glostrup, var svøbt i en rød hættetrøje i størrelsen XXXXL.

Torsdag aften har politiet valgt at offentliggøre et foto af hættetrøjen.

Den røde bomuldshættetrøje har et lille sort Nike-logo på venstre bryst. Den har en kraftig lynlås, skrålommer på maven og er forsynet med to markante blanke stålringe omkring hullerne til hættens snor.

- Det er en meget stor hættetrøje - men er det morens, faderens eller udlånt af en helt tredje person?

- Vi ved kun, at barnet var svøbt i den hættetrøje, og derfor er vi interesserede i at høre fra alle, som har oplysninger om den, siger efterforskningsleder Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Onsdag efterlyste politiet en ung, kraftig og muligvis rumænsk kvinde med langt mørkt, krøllet hår, som for et par uger siden er set på stedet og virkede nedtrykt.

Hun opholder sig muligvis i området omkring Brøndby Strand.

Obduktionen har vist, at barnet er nyfødt, men det har ikke været muligt at fastslå, om det var dødfødt. Heller ikke barnets køn er det endnu lykkedes at finde frem til.

Politiet har fået omkring 15 henvendelser i sagen og er stadig meget interesseret i at høre fra folk, der har oplysninger, som kan hjælpe i efterforskningen.

- Vi er fortsat meget interesserede i at høre fra alle, som måtte kende til et forsvundet spædbarn.

- Og jeg vil fortsat opfordre moren til at henvende sig - uanset hvad der er sket, må hun være i krise og have behov for hjælp, og det kan vi bistå med, siger Ole Nielsen.

/ritzau/