Efter flere års kamp: Dødeligt syge Catherine får sin førtidspension

- Det har været ganske forfærdeligt, siger Catherine Brændeholm, der fik afslag på førtidspension tre gange. Glæden var derfor stor, da det i går lykkedes hende at få tildelt pensionen. (Foto: Foto: Privat )

Den 22-årige fynbo har efter fire års kamp og tre afslag nu fået sin førtidspension af Faaborg-Midtfyn Kommune.

Der var tale om en våd klud i ansigtet på 22-årige Catherine Brændeholm, der lider af den dødelige lungesygdom cystisk fibrose, da hun tilbage i januar fik afslag om førtidspension.

Dengang var det tredje gang, at Faaborg-Midtfyn Kommune vendte tommelfingeren nedad til den unge fynbo med den sjældne og arvelige sygdom, der blandt andet angriber lungerne, tarmsystemet og alle indre organer.

Læs også: Catherine lider af dødelig sygdom: Kommunen siger nej til førtidspension

I det kommunale system var der uenighed om, hvorvidt Catherine Brændeholm var berettiget til førtidspension.

En ledende medarbejder mente, at hun skulle have tildelt pensionen, mens en anden var af den vurdering, at hun var for ung til en tilværelse på førtidspension, forklarede hun dengang til TV2/Fyn.

Og sådan endte det med endnu et afslag fra pensionsteamet, og Catherine Brændeholm valgte efterfølgende at klage til Ankestyrelsen, der støttede op om afgørelsen.

Den 27. juni blev hun for fjerde gang indstillet til en førtidspension, og i går var dagen så kommet, hvor gang Catherine Brændeholm endelig fik sin førtidspension.

Med anerkendelsen af sin sygdom er der nu sat punktum i hendes fire år lang kamp med Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Det har været ganske forfærdeligt. I starten lovede de mig, at jeg havde fået førtidspensionen, men jeg fik den så ikke alligevel, siger Catherine Brændeholm til TV/Fyn.

Hun fortsætter:

- Her til sidst troede jeg ikke rigtig på det, og denne gang troede jeg slet ikke på det og grinede bare lidt af det - og så lykkedes det. Det er helt fantastisk, siger Catherine Brændeholm til TV2/Fyn.