Efter fiskekvote-kaos: Miljøminister henter 40 medarbejdere
- 40-50 årsværk flyttes fra Miljøstyrelsen til departementet for at styrke rådgivningen om EU's vand- og naturdirektiver og afvejningen i forhold til andre interesser i samfundet, skriver departementschef Henrik Studsgaard i en e-mail til Information. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Der skal omrokeres og flyttes job fra Miljøstyrelsen til departementet, oplyser departementschef.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vil flytte et større antal stillinger tættere på sit kontor, så han får en bedre ministerbetjening.

40-50 stillinger fra Miljøstyrelsen flyttes til ministeriets departement, erfarer Information. Flytningen skal være på plads 1. september.

Departementschef Henrik Studsgaard skriver i en e-mail til avisen:

- 40-50 årsværk flyttes fra Miljøstyrelsen til departementet for at styrke rådgivningen om EU's vand- og naturdirektiver og afvejningen i forhold til andre interesser i samfundet.

Det handler om medarbejdere, der ifølge Information arbejder med nogle af de mest omstridte sagsområder, hvor EU regulerer vandmiljø og natur og dermed påvirker konkurrenceevnen for fiskeri og landbrug herhjemme.

I stedet for at gennemføre en rekruttering af en ny vicedirektør i Miljøstyrelsen, som man var i gang med, skaber man nu en stilling som afdelingschef i departementet.

Tre kontorchefer flyttes fra Miljøstyrelsen til departementet.

Esben Lunde Larsen måtte 4. april give en undskyldning i Folketinget, da han ikke havde orienteret medlemmerne fyldestgørende i en sag om fiskekvoter.

- Jeg vil gerne undskylde over for Folketingets partier, at der er forslag til at modvirke kvotekoncentration og kvotekonger udviklet af mit ministerium, som jeg ikke har oversendt til Folketinget, sagde Lunde Larsen.

Ida Auken, som er tidligere miljøminister og miljøordfører for De Radikale, kalder det "uklogt" af Esben Lunde Larsen at styrke departementet på bekostning af Miljøstyrelsen.

- Det er en stærk opgradering af det politiske og nedgradering af det faglige. På et tidspunkt, hvor det er lykkedes ministeren at så tvivl om ministeriets faglige troværdighed, er det ikke nogen god idé, siger Auken.

/ritzau/