Efter druktur: Fængslet kaptajn må vinke farvel til skib

Kaptajnen sidder fængslet indtil 15. januar, mens hans skib er sejlet videre mod Riga med ny besætning.
En russisk coaster, som blev stoppet i Øresund med en fuld kaptajn på broen, sejler nu videre mod Riga med ny besætning. Kaptajnen er fortsat fængslet.
En russisk coaster, som blev stoppet i Øresund med en fuld kaptajn på broen, sejler nu videre mod Riga med ny besætning. Kaptajnen er fortsat fængslet. Foto: Arne Magnussen/SCANPIX DENMARK

En russisk coaster, som nytårsdag blev stoppet af Forsvarets søredningstjeneste med en fuld kaptajn på broen, fortsætter sin rejse mod Østersøen efter ni dage for anker i Helsingør.

Fredag blev kaptajnen, førstestyrmanden og maskinmesteren på coasteren Ivan Bobrov erstattet med en ny besætning fra Arkhangelsk. Lørdag forlod skibet den danske havn.

- Der er fyldt brændstof på skibet, og det fortsætter turen mod Riga, oplyser rederiet ifølge nyhedsbureauet Tass.

Det var Forsvarets søredningstjeneste, som forrige fredag blev opmærksom på den cirka 100 meter lange coaster, der sejlede på påfaldende vis.

Da man fik fat på skibet over radioen, fik man mistanke om, at besætningen var beruset, fortalte vagtchefen ved Nordsjællands Politi nytårsdag til Ritzau.

Kaptajnen, hvis promille var over 0,5, sidder fængslet i Danmark til 15. januar.

Ivan Bobrov var på vej fra den britiske havneby Ipswich til Letlands hovedstad, Riga, da den blev stoppet.

Coasteren sejler med tømmer.

Myndighederne griber med jævnligt ind over for stærkt berusede kaptajner på havet.

I andre sager med fulde skibsførere er det endt med bøder, og i nogle tilfælde er søfolk blevet frakendt retten til at sejle i dansk farvand i en bestemt periode.

De seneste to år har der været omkring ti sager, hvor fragtskibe med berusede kaptajner er blevet stoppet i danske farvande. Blandt dem er hollandske, polske, russiske og ukrainske statsborgere ifølge Tass.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.