Efter dramatisk minister-farvel: Løkke erkender krise i blå blok
Gyllegate og konflikten med De Konservative, som endte i at minister Eva Kjer Hansen trådte tilbage, har svækket det borgerlige, liberale Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen. Foto: Scanpix
Blå blok skal have klinket skårene efter ugens drama, erkender statsministeren.

- Hvis man har en minister, der ikke er tillid til, så kan man ikke være minister. Det siger sig selv. Men jeg synes, at man bør tale sammen, hvis man har mistillid til hinanden.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen til TV2 News, efter at Eva Kjer Hansen lørdag trak sig som miljø- og fødevareminister i kølvandet på landbrugspakken, der fik De Konservative til at erklære mistillid til ministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortryder ikke, at han tirsdag indkaldte til forhandlinger.

- Overhovedet ikke. Man kan ikke have et samarbejde, hvor man pludseligt trækker tæppet væk under hinanden. Sådan som jeg er opdraget politisk, så taler man med hinanden om tingene først, siger statsministeren.

- Ministeren er selv gået, og det er med stor beklagelse. Når jeg har ikke har valgt at udskrive valg, så er det fordi, vi trods alt har brugt to dage på Marienborg på at snakke om situationen.

- Hvis jeg bare havde eksekveret det her med det samme, så havde vi ikke haft de her forhandlinger. Nu har vi kunnet snakke om, hvad der skal til, for at vi kan samarbejde i fremtiden, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2 News.

- Og nu må mine ministre anstrenge sig for at investere mere tid og energi på, at få dem, som vi samarbejder med, til at føle ejerskab. For jeg peger ikke fingre af andre. Jeg synes, det er unødvendigt, at det kom hertil, lyder det fra statsministeren.

- Det kollektive borgerlige-liberal Danmark står svækket tilbage efter det her. Det har givet os en alvorlig påmindelse om, at det her fungerer kun, hvis vi spiller ordentligt sammen. Så der bliver brug for at genopbygge tillid mellem partierne, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2 News.

- Der er helt åbenlyst sket det, at man har trappet en konflikt op, uden at man har givet rum til at se, om den kunne være blevet løst mere fredeligt. Men det er bedre at tabe ansigt end at tabe hele hovedet.