Efter drab på ansatte: V vil afsætte millioner til psykiatrien
Et helt nyt tilbud til i psykiatrien til borgere med særligt komplekse problemer skal øge sikkerheden på landets bosteder.
Der skal sættes en stopper for overfald mod ansatte i psykiatrien, mener regeringen. 
Der skal sættes en stopper for overfald mod ansatte i psykiatrien, mener regeringen.  Foto: Claus Bech/Scanpix/Arkiv

Nu ser det ud til, at sikkerheden på landets bosteder får et løft.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) vil afsætte et ’trecifret millionbeløb’ over fire år til borgere i psykiatrien særligt komplekse problemer.

Det skriver Politiken.

- Det er ikke rimeligt, at beboere eller ansatte på botilbud føler sig utrygge eller risikerer livet i deres arbejde. Det må og skal vi gøre bedre, siger Karen Ellemann til Politiken.

Penge fra Sats-pulje 

Udspillet kommer i kølvandet på adskillige episoder med vold på mod ansatte på bosteder. I Nogle tilfælde har episoderne resulteret i drab.

Ellemann ønsker at oprette et helt nyt tilbud i psykiatrien til borgere med særligt komplekse problemer, der oplever gentagne indlæggelser. Og pengene skal komme fra satspuljen.

Den nye institutionstype skal være en mellemform mellem behandlingspsykiatrien, hvor man er indlagt og socialpsykiatrien, hvor man er på et bosted, fortæller Karen Ellemann til Politiken.

FOA-Dennis støtter forslag

Formand for fagforbundet FOA, der repræsenterer de ansatte på landets bosteder, Dennis Kristensen er umiddelbart positiv over for forslaget.

 - Vi støtter den nye institutionstype. Det er en ny mulighed for at håndtere dem, man ikke kan håndtere på bostederne, fordi man er under serviceloven og ikke psykiatriloven, siger FOA-formanden, som repræsenterer personalet på landets bosteder, siger Dennis Kristensen til Ritzau.

Hos Sind, der er en forening for pårørende og sindslidende er de også positive over for udspillet.

Her understreger formand Knud Kristensen over for Ritzau , at der er hårdt brug for flere sengepladser i psykiatrien, hvis der skal rettes op på de mange problemer, som medarbejdere, beboere og pårørende oplever på landets bosteder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.