Efter burkaforbud: Nu vil DF tage tørklædet af børnene i folkeskolen

Dansk Folkepartis Martin Henriksen mener, at det er på tide at tage tørklædet af skolebørn. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix)

Efter at have fundet et flertal for burkaforbud går DF som det næste efter forbud af tørklæde hos skolebørn.

Da regeringspartierne Liberal Alliance og Venstre i fredags meddelte, at man gik ind for et burkaforbud, gik der ikke mange sekunder, før Dansk Folkeparti rettede fokus mod at forbyde tørklæder.

DF fik debatten om de muslimske klædedragter burka og niqab til at rulle. Og som det næste skridt vil DF helt konkret have fjernet tørklædet på skolebørn.

Det siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

- Det er ekstra vigtigt, når vi taler om børn. Jeg tror ikke, at børn kan overskue, hvilket markant, politisk og religiøst symbol et tørklæde rent faktisk er.

- Der skal være plads til, at man som forældre kan give sit barn det kristne kors eller den muslimske halvmåne. På den måde kan man stadigvæk vise, hvilket religiøst tilhørsforhold, man har.

- Men de meget markante religiøse symboler skal man holde ude af grundskolen.

- Der er et element af undertrykkelse af kvinder i islam, og det taler for at holde det muslimske tørklæde ude af grundskolen, siger Martin Henriksen.

* Kan man overhovedet sammenligne en burka med et tørklæde?

- Et stykke af vejen kan man godt. Burka og niqab er ekstremisme i sin reneste form. Der er man ikke helt henne med tørklædet. Men det repræsenterer et menneskesyn, hvor man deler mennesker op i rene og urene.

- I dette tilfælde deler man kvinder og små piger op i dem, der er værdige og uværdige. Disse værdier og dogmer skal man holde ude af grundskolen, siger Henriksen.

* Hvor mange børn går egentlig med tørklæde i folkeskolen?

- Det ved jeg ikke. Vi foreslår heller ikke en lang udredning af det. Generelt er der flere, der går med tørklæde end med burka eller niqab, siger Henriksen.

Foruden Venstre og Liberal Alliance meddelte Socialdemokratiet torsdag i sidste uge, at de også var for et burkaforbud.

DF håber, at selv samme partier vil være med til et forbud af tørklædet hos skolebørn.

I første omgang vil Henriksen drøfte sagen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA).

De Konservative, der er regeringens varmeste fortalere for et burkaforbud, er ikke med på at forbyde religiøse tørklæder.

Det udtalte gruppeformand Mette Abildgaard (K) allerede i fredags.

Venstre er imod et tørklædeforbud, lyder det fra politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

- I Venstre vil vi ikke forbyde tørklæder eller anden religiøs hovedbeklædning, skriver han i en sms.

/ritzau/