Efter betjent blev skudt foran fængsel: Nu kommer der flere betjente
Der er slået 15 nye stillinger op som fængselsbetjent i Nyborg Fængsel. Foto: Erik Luntang/Scanpix/arkiv
Tillidsmand glæder sig til ro i personalegruppen efter 10 måneder med vikarer som følge af skudepisode.

Efter en fængselsbetjent 13. juli sidste år blev skudt og såret på parkeringspladsen uden for Nyborg Fængsel, har staben af fængselsbetjente været plaget af højt sygefravær.

Sygefraværet er blevet klaret af personale fra fængsler andre steder i landet, men nu er der fundet en løsning.

Kriminalforsorgen har nemlig opslået 15 nye faste stillinger som fængselsbetjent ved Nyborg Fængsel.

Det skriver TV 2/Fyn.

De nye stillinger skal være med til at forbedre arbejdsmiljøet, og få fængslet tilbage på sporet.

- Ved at ansætte flere betjente booster vi arbejdsmiljøet i Nyborg, der ellers frem til skudepisoden var på det helt rigtige spor. Inden da faldt sygefraværet markant, og der var aktiviteter i tillidsreformarbejdet, som skabte gode og konstruktive løsninger for fængslet og personalet. Det skal vi tilbage til, siger institutionschef Henrik Marker fra Nyborg Fængsel ifølge tv-stationen i en pressemeddelelse.

De mange kolleger fra andre fængsler har skabt ustabilitet i personalegruppen, så det glæder Martin Sørensen, tillidsrepræsentant i Nyborg Fængsel, at der nu tilføres nyt mandskab i faste stillinger.

- De fleste af os kan godt lide at møde kendte ansigter på arbejdet. Det giver ro om arbejdsopgaverne, og især når man arbejder med mennesker, som er i fængsel, er der også tryghed i at kende kollegaen på posten, siger Martin Sørensen til TV 2/Fyn.

Stillingerne er slået op.