Efter 98 år: Nu forsvinder lokalbetjentene

Indtil i dag havde politiet adresse her først på Bredgade i Hurup. Nu får borgerne over 30 kilometer til politistationen. (Foto: Foto: Google Street View og Politiet)

Efter 29 år rykker landbetjent Erling Madsen ud af politistationen i Hurup. Borgerne får dermed over 30 kilometer til den nærmeste politistation.

Landbetjent Erling Madsen skal vænne sig til en ny hverdag.

Efter 29 år som landbetjent pakkede han fredag de sidste flyttekasser som landbetjent i stationsbyen Hurup i Thy ned for, at flytte ind til politistationen i Thisted.

Og det er ikke med hans gode vilje.

- Jeg synes, det er en dårlig beslutning. Utroligt dårlig. Både for politiet og for befolkningen, siger Erling Madsen til TV Midtvest.

Erling Madsens skifte fra Hurup til Thisted blev besluttet af Midt- og Vestjyllands Politi i januar. Her blev det offentliggjort, at på nær en ville alle landsdelens landbetjente blive nedlagt.

Det er 98 år siden lokalpolitiet rykkede ind i Hurup. Fra 1. november skal byens godt 2.700 indbyggere således tage den cirka 32 kilometer lange tur til Thisted, hvis de vil snakke med Erling Madsen eller en af hans nye, daglige kolleger.

- Jeg synes, det er trist, for landbetjenten giver jo folk en bevidsthed om, at politiet er til stede på den der positive måde, siger Henrik Baun, borger i Hurup, til TV Midtvest.