Efter 300 år: Historisk kro tvunget til at lukke

Ingen vil forpagte og ingen vil købe Holdbi Kro, oplyser ejerne. (Foto: Foto: Google Street View)

Ingen vil tilsyneladende forpagte Holdbi Kro ved Kruså. Det kan betyde, at det er slut med at få et måltid i den Kgl. privilegerede kro.

Efter 300 år er der åbenbart ingen, som vil jonglere med potter og pander i Holdbi Kro. Kroen må derfor efter al sandsynlighed dreje nøglen om.

Det er kød-kæden A Hereford Beefstouw, som de seneste 37 år har holdt til i Holdbi Kro på Aabenraavej i Kruså, men det har ikke været muligt for ejerne at finde en ny forpagter efter Paul Loichtl og hustruen Magrid har søgt nye udfordringer, skriver JydskeVestkysten.

- Vi kan simpelthen ikke finde nogen, der vil drive den kro. Det er en lillebitte restaurant, som er afhængig af at have et rigtigt dygtigt par som Paul og hans kone. Sådan nogle gror ikke på træerne, siger Lars Damgaard, direktør i Aage Damgaard ApS.

Aage Damgaard ApS driver ti A Hereford Beefstouw-restauranter i Danmark og fire i udlandet, og Lars Damgaard tilføjer, at Holdbi Kro ikke absolut skal drives som en A Hereford Beefstouw-restaurant. Der kan sagtens laves en anden aftale.

Aage Damgaard ApS har også forsøgt at sælge den Kgl. privilegerede kro.