Efter 15 arbejdsprøvninger: Ingen pension til handicappede Lonnie
Handicappede Lonnie er for syg til at arbejde, men for rask til at få førtidspension - derfor har hun nu været på kontanthjælp i 23 år. Fotoet er et arkiv/modelfoto. Personen på billedet er ikke Lonnie. Foto: Scanpix / modelfoto
Lonnie har været på kontanthjælp i 23 år. Det er utroligt hårdt, siger hun.

Selvom 15 arbejdsprøvninger har vist, at 41-årige Lonnie Meisler er uegnet til at arbejde, kan hun ikke få førtidspension. Derfor har hun været på kontanthjælp i 23 år, fortæller hun til Politiken.

Lonnie Meisler er født med cerebral parese, som er en hjerneskade, der gør, at hun blandt andet har meget svært ved at finde rundt og genkende ansigter, ligesom hun næsten ikke kan bruge højre side af kroppen.

- At folk skal kunne se, hvor dårlig jeg er til noget – og at jeg skal blive ved med at prøve og fejle – det er utrolig hårdt. Hver tredje måned skal jeg op og forklare, hvad jeg har tænkt mig. Der er altid en trussel i brevet – i stemningen: Hvis ikke du kommer, tager vi dine penge, fortæller hun til Politiken.

Hun er ked af, at så mange tror, at langtidsledige er Dovne Robert-typer, når der i virkeligheden er mange kronisk syge som hende på kontanthjælp.

Læs hele interviewet på Politiken.dk.