Ebola-frygt: Hele slumkvarterer jævnes med jorden

Sundhed
Henter afspiller ...
/ritzau/

Der er erklæret undtagelsestilstand i Guinea, hvor indbyggerne bliver smidt ud af de uhygiejniske slumkvarterer.

Bevæbnede sikkerhedsstyrker gik torsdag i gang med at rydde et af de fattigste ghettoområder i Guineas hovedstad i kampen mod Ebola, mens beboerne fortvivlet så til.

'Det er ikke i orden, det de gør ved os. Vi er fra Guinea, vi er ikke fremmede. Hvorfor gør I det her? På grund af Ebola? Lad os være, så vi kan blive dræbt af Ebola, men I må ikke smide os væk herfra,' råbte en lokal indbygger.

De såkaldte Shantytowns i hovedstaden Conakry er berygtet for at være ekstremt beskidte og uhygiejniske, og derfor har Guineas regering besluttet sig for at jævne de værste kvarterer med jorden i et forsøg på at komme den frygtede Ebola til livs. Sygdommen er kendt for at trives i de beskidte omgivelser, og i flere slumområder er niveauet af sanitet og hygiejne meget lavt.

'Jeg råder alle til at respektere den offentlige sundhedsundtagelsestilstand. Den begynder med rydning af jeres kvarterer. Her er risiko for smitte af Ebola. Jeg har bedt sikkerhedsstyrkerne om at ødelægge husene i slummen,' forklarer Soriba Sorel Camara, guvernør, Conakry.

Guineas regering har erklæret undtagelsestilstand i det vestafrikanske land, hvor Ebola-epidemien først brød ud i marts. Siden har den spredt sig til Sierra Leone, Liberia og Nigeria, hvor flere end 1000 mennesker har mistet livet i alt. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen