Dyster analyse: 5.000 håndværkere mister jobbet i 2015
Dansk Byggeri frygter, at tusindvis af håndværkere kommer til at gå arbejdsløse i det nye år. Colourbox
5.000 håndværkere risikerer en fyreseddel i 2015, advarer Dansk Byggeri. Det skyldes, at regeringen har skrottet håndværkerfradraget.

Selvom håndværkerne har travlt nu, så kan 5.000 risikere at miste jobbet i 2015, det anslår en analyse fra Dansk Byggeri.

- Stort set alt arbejdet for private vil gå i stå, fordi regeringen har afskaffet bolig-job ordningen. Det betyder, at der vil blive 5000 arbejdsløse bygningshåndværkere, siger formanden for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathisen til DR Syd.

Det kommer ifølge Michael Mathisen til at gå værst ud over de svende, der går og laver mindre opgaver hos private, som udskiftning af vinduer og reparationsarbejde, som man indtil årskiftet har kunnet få fradrag for via bolig-job ordningen.

Hos Reinold Jørgensen Tømrer og snedkermester ApS i Haderslev har de 15 ansatte rygende travlt. Men indehaveren Bo Beck Jørgensen frygter, at travlheden ikke vil fortsætte:

- Vi har projekter længere henne i foråret, men de første to tre måneder efter nytår kommer til at være stille også for mine kollegaer i området siger Bo Beck Jørgensen til DR Syd.

Bo Beck Jørgensen frygter, at det vil betyde nedskæringer, så et par medarbejdere kommer til at gå hjemme i januar og februar måned.

Når bolig-job-ordningen ryger til nytår, så kommer det ikke til at koste jobs, som Dansk Byggeri frygter, lyder det fra Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Lennart Damsbo Andersen.

- Jeg er ikke bekymret for håndværkere. Vi har lige lavet en boligaftale, hvor der skal renoveres for 18 milliarder, så der bliver masser at lave, siger Lennart Damsbo Andersen til DR Syd.

Lennart Damsbo Andersen mener, at de 18 milliarder, som regeringen har afsat til at renovere almene boliger, skaber endnu flere jobs, end der forsvinder ved afskaffelsen af bolig-job ordningen.