Dyre drenge skal kæmpe om Golden Boy-hæder

Sport
Den franske PSG-stjerne Kylian Mbappé er blandt de sidste tre nominerede til årets Golden Boy-pris. (Foto: Foto: Franck Fife/arkiv/AFP)

Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé og Gabriel Jesus er de tre talenter, som er i spil til Golden Boy-titlen.

Da Manchester City i januar hentede det brasilianske stortalent Gabriel Jesus til klubben fra Palmeiras, måtte den engelske klub punge ud med næsten 250 millioner kroner.

Alligevel er Gabriel Jesus med afstand den billigst handlede af de tre spillere, som er tilbage i kapløbet om Golden Boy-prisen - den årlige hæder til det største talent under 21 år.

Da den italienske avis Tuttusport, som står bag kåringen, lørdag reducerede listen af nominerede fra 25 til 3, stod Gabriel Jesus tilbage sammen med Paris Saint-Germains Kylian Mbappé og FC Barcelonas Ousmane Dembélé.

De to franskmænd er begge skiftet klub denne sommer til svimlende beløb.

Barcelona hentede Dembélé i Dortmund for omkring 800 millioner kroner, mens Mbappé rykkede til stenrige PSG fra Monaco.

Det er i første omgang en lejeaftale frem til næste sommer, hvor skiftet bliver permanent til en værdi af svimlende 1,3 milliarder kroner.

Det vil gøre Mbappé til historiens næstdyreste, kun overgået af PSG-holdkammeraten Neymar, som blev hentet i Barcelona for 1,65 milliarder kroner.

Lige nu er Dembélé den næstdyreste sammen med Manchester Uniteds Paul Pogba.

Det er et panel bestående af 30 journalister, som vælger vinderen, der findes 23. oktober.

Landsholdsangriberen Kasper Dolberg og den tidligere FC Nordsjælland-angriber Emre Mor var blandt de 25 nominerede i år.

Tidligere vindere af prisen tæller prominente navne som Paul Pogba, Wayne Rooney og Lionel Messi.

/ritzau/