Dyne-Larsen: "Jeg elsker at betale skat. Jo mere, jo bedre"
Foto: Jan Dagø / POLFOTO
Lars Larsen er årets modtager af Den Berlingske Fonds Hæderspris. Han brugte lejligheden til at sige, hvor glad han er for at betale skat.

Lars Larsen er årets modtager af Den Berlingske Fonds Hæderspris.

Den jyske stifter af butikskæden JYSK fik onsdag overrakt Den Berlingske Fonds Hæderspris 2018, og dermed er forretningsmanden nu kommet i fornemt selskab med navne som Bent Fabricius-Bjerre og Kronprinsesse Mary – begge er at finde på listen over tidligere modtagere af hædersprisen.

»Dyne-Larsen« modtager prisen, der af Den Berlingske Fond gives til en person, som »har ydet noget usædvanligt til gavn for Danmark«. Det skriver B.dk.

B.dk skriver, at Lars Larsen i sin takketale sagde: "Jeg elsker at betale skat. Jo mere, jo bedre". For det betyder ifølge erhversmanden, at han er med til at bidrage til det danske samfund.

Den 69-årige erhvervsmand åbnede i 1979 den allerførste Jysk Sengetøjslager-butik på Silkeborgvej i Aarhus, og forretningen har siden da spredt sig til cirka 2.500 butikker i 39 forskellige lande.

Det seneste regnskab viste et rekordoverskud på svimlende 3.3 milliarder kroner, hvilket fik ledelsen bag JYSK til at honorere sine 1.800 danske medarbejdere med en ekstra bonus til jul. Læs mere om den historie her.

I gennemsnit fik hver ansat en bonus på 14.500 kroner oveni lønnen, men i dag var det så Lars Larsen selv, der indtog rollen som modtager, da han af formanden for Den Berlingske Fond, Mads Bryde Andersen, fik tildelt prisen og den dertilhørende check på 100.000 kroner.