Dygtige udlændinge går uden om Danmark
Danmark ligger på en 27. plads over, hvor det er mest attraktivt at arbejde.
Det er blandt andet en kort afstand mellem chef og medarbejder, der skal lokke flere kvalificerede udlændinge til Danmark, lyder det. Tal viser, at Danmark ligger på en 27. plads over lande, der er attraktive at arbejde i. Arkivfoto
Det er blandt andet en kort afstand mellem chef og medarbejder, der skal lokke flere kvalificerede udlændinge til Danmark, lyder det. Tal viser, at Danmark ligger på en 27. plads over lande, der er attraktive at arbejde i. Arkivfoto Foto: Colourbox/COLOURBOX.COM

Dansk erhvervsliv efterlyser kvalificerede udlændinge, men Danmark ligger i bund, når udlændingene skal pege på, hvor de helst vil arbejde.

Det viser en ny undersøgelse fra Boston Consulting Group, skriver Berlingske.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 200.000 personer fra 189 forskellige lande, og når tallene bliver gjort op, kan Danmark blot prale med en 27. plads over de mest populære lande. Vores nabolande Sverige og Tyskland ligger begge i top-10.

Derfor er Danmark nødt til at finde på en ny måde at markedsføre sig på, så de attraktive udlændinge begynder at vælge danske arbejdspladser til i stedet for at vælge dem fra.

- Vi skal blive bedre til at forstå, hvad der tiltrækker udlændinge, og hvordan vi markedsfører os som arbejdsland. Når for eksempel Sverige ligger så langt højere oppe på listen end os, bør det vække bekymring, siger Mai-Britt Poulsen, partner i Boston Consulting Group i Danmark, til Berlingske.

Blandt andet bør vi blive bedre til at sælge alt det, som Danmark faktisk kan tilbyde, der også bliver efterspurgt. Det er eksempelvis god infrastruktur, godt uddannelsessystem og en arbejdskultur med kort afstand fra chef til ansat. Derudover skal Danmark vise, at vi er et åbent samfund, lyder det fra Mai-Britt Poulsen.

København ligger også langt nede af listen over byer, som bliver anset som attraktive at arbejde i.

Hvor London, New York og Paris er absolutte topscorere, kommer København ind på en 28. plads slået af både Stockholm og Oslo på henholdsvis 19. og 22.-pladsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.