Dybt berørt ansat om droppet sag: "Vi har vundet retten til at sige fra"

KL krævede 130.000 kroner i bod fra medarbejderne. Det krav har KL nu droppet. (Foto: Foto: Privat)

Vi har vundet retten til at sige fra over for dårligt arbejdsmiljø, siger Mia Kristina Hansen, efter KL har droppet sagen mod de godt 100 medarbejdere, som sidste år nedlagde arbejdet.

- Jeg har haft følelsen af, at det ikke nytter noget at sige fra. Men tænk engang - det gør det, siger en tydeligt berørt Mia Kristina Hansen, som er ansat på det socialpsykiatriske bosted Lindegården.

Hun har netop fået at vide, at hun og godt 100 medarbejdere fra Lindegården alligevel ikke skal i Arbejdsretten i næste uge med et krav fra Kommunernes Landsforening på 130.000 kroner i bod.

Sidste år nedlagde medarbejdere arbejdet i ni dage. Det gjorde de, fordi Københavns Kommune ikke ville sætte bemandingen op, selvom en af deres kollegaer halvanden måned tidligere var blevet dræbt af en beboer.

Efter flere faglige møder og en stribe politianmeldelser, nedlagde de ansatte arbejdet. Arbejdet var for farligt, lød det fra blandt andre Mia Kristina Hansen.

Det var en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og sagen skulle være kørt i Arbejdsretten i næste uge, men nu har KL, som fører sagen for Københavns Kommune, altså fortrudt.

- Vi har vundet retten til at sige fra over for dårligt arbejdsmiljø. Og retten til ikke at skulle finde sig i de arbejdsvilkår, vi havde, siger Mia Kristina Hansen, der også blogger på Avisen.dk.

Under strejken tildelte Københavns Kommune Lindegården ekstra midler til resten af 2016 såvel som hele 2017. Alligevel valgte de at tage sagen i Arbejdsretten.

De krævede 130.000 kroner i bod, og Mia og kollegerne var i princippet klar til at betale.

- Men jeg havde håbet, de ville tænke sig om en ekstra gang. Nogle gange er reglerne der bare for reglernes skyld, siger hun.

Og det vækker stærke følelser, at denne del af sagen nu er slut. Og hun håber, det giver andre ansatte modet til også at sige fra.

- Det er en stor sejr for os, men et lille skridt på vejen til, at andre måske tør gøre det samme. Jeg vil så gerne give modet videre, så de også tør gå de skridt, jeg har gået, siger Mia Kristina Hansen.

Her kan du læse mere om, hvilke nye oplysninger der onsdag vendte op og ned på sagen.