Dumoulin sætter Quintana og co. på plads i Giroen
Tom Dumoulin (Sunweb) afviste sine værste konkurrenter, da han sejrede på 14. etape i Giro d'Italia. Foto: Luk Benies/AFP
Hollænderen afviste alle angreb og endte selv med at sprinte sig til etapesejr på toppen af Oropa-bjerget.

Tom Dumoulin (Sunweb) viste stor styrke, da han lørdag understregede sin klasse i dette års Giro d'Italia.

Hollænderen sad med Nairo Quintana (Movistar), Ilnur Zakarin (Katusha) og Mikel Landa (Sky) tilbage, da etapen skulle afgøres på Santuario di Oropa-stigningen.

Her satte Dumoulin en sprint ind til sidst, og han tog etapesejren, mens Quintana hang bagude.

Hollænderen øgede dermed sit forspring i den lyserøde førertrøje, da han slog Quintana med 14 sekunder og yderligere snuppede de ti bonussekunder for etapesejren.

Tom Dumoulin fører Giroen med to minutter og 47 sekunder ned til Nairo Quintana, mens Thibaut Pinot (FDJ) er på tredjepladsen med tre minutter og 25 sekunder op til Dumoulin.

Colombianeren havde ellers sat et angreb ind på et tidspunkt, da Bauke Mollema (Trek) var i problemer, da feltet var kørt ind på Oropa-stigningen.

Mollema endte med at tabe tid og røg ned på sjettepladsen fire minutter og 32 sekunder efter den lyserøde førertrøje på en etape, der kun bød på 131 kilometer fra Canstellania til Santuario di Oropa.

På tærsklen til løbets tredje uge blev to sprinteretaper afløst af udfordrende terræn lørdag.

De første 100 kilometer var flade, men så begyndte det at gå opad frem mod Oropa-stigningen, hvor det hele skulle afgøres.

Danske Mads Pedersen sad forrest med Trek-holdet og arbejdede for at aflevere Bauke Mollema ved foden af Oropa-stigningen.

Mads Pedersen lod sig derefter hurtigt falde tilbage, og Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) holdt sig lige bag Quintana, men italieneren blev siden sat på et stejlt stykke.

Mollema var i problemer i gruppen, og kort efter angreb Quintana.

Dumoulin måtte selv frem og arbejde for at holde nogenlunde kontakt til Quintana, som han kunne se hele tiden.

Hollænderen disponerede sine kræfter i stor stil, og han viste skræmmende styrke og overblik, da han kørte Quintana ind.

Ilnur Zakarin og Mikel Landa var også med, og det lignede en etapesejr til Zakarin, inden Dumoulin rejste sig og trådte til og tog sejren.
/ritzau/