DR's Anders Agger: ’Medarbejdere går ned med stress’
Foto: Claus Fisker / Scanpix
Den kendte tv-vært og dokumentarist Anders Agger blander sig nu i debatten om DR forud for forhandlingerne om et nyt medieforlig.

Under overskriften ’Debatten om DR minder om en lille blodrus uden nuancer’ har den 53-årige journalist skrevet et debatindlæg i søndagens udgave af Jyllands-Posten.

Anders Agger frygter, at et smalt politisk flertal vil ende med at ødelægge det statsfinansierede mediehus.

- Lige nu virker det som en åben, politisk konkurrence om at trimme DR, skære til og gøre den rentabel: alt andet end det en public service-station som DR er født til. Den skal favne, nuancere og inkludere, lyder det blandt andet fra Anders Agger i debatindlægget.

Den vestjyske tv-mand skriver, at han bruger meget tid på rejse hele Danmark rundt for at lave fjernsyn og holde foredrag. Han synes, at det er slående, hvor stor opbakningen er til et stærkt og mangfoldigt DR, når han kommer rundt i landet.

Anders Agger kalder det for ret og rimeligt at diskutere DR’s størrelse og medielicensen, men at medarbejderne I DR allerede løber hurtigt for at klare deres arbejdsopgaver.

- Sandheden og realiteten er, at medarbejdere går ned med stress, skriver han og fremhæver public service-stationens evne til at producere både bredt og smalt indhold.

- Men idéen DR: Den er alt for god og vigtig for Danmark til, at et smalt politisk flertal smadrer det hele. Og det uanset farvekombinationen, skriver Anders Agger i Jyllands-Posten.